Život v klanu Saudků není zrovna jednoduchý, ale má i svoje výhody. Syn slavného kreslíře Káji Saudka Patrik zdědil po svém otci obrovský talent, stejně jako jeho sestra Berenika, ale na veřejnosti se jako ona neobjevoval. „Má to asi několik důvodů. Jeden je, že jsem se nikdy moc nesnažil na sebe upozorňovat. A o mně vlastně nikdo z rodiny kromě maminky nikdy nemluvil. Táta ano, ale ten pak nemluvil devět let. Už pak o mně nemohl nic říct,“ řekl pro deník Aha! Patrik.

Patrik ke kreslení tíhl už odmalička a první portrét nahé ženy nakreslil už ve dvou letech, cestičku vzhůru si musel ale vyšlapat sám. I když se mu otec hodně věnoval, k úspěchu mu rozhodně nepomohl. „Otec se mi věnoval, ale ne že by šel se mnou do galerie a řekl – chci, aby tady můj synáček vystavoval…“

I když slavné jméno nezaručí hned úspěch, mnohé dveře ale otevře. „Snažím se představovat jako Patrik. Všiml jsem si, že mě ale lidé rádi představují celým jménem. Ale někdy je to výhodné, otevře to dveře na místa, kam byste se s normálním jménem nedostala. Ta rodina je jako mafie. Je nás moc a proslavilo se jich víc. To je, jako bych patřil do rodiny Rockefellerů,“ řekl pro Aha! Patrik, který sice po otci zdědil talent, ale zato po strýci Janovi přelétavost.

Patrik vychovává dceru Natálku (16), ale nikdy se neoženil a neusadil. „Přiznám se, měl jsem ženy strašně rád. V určitém okamžiku jsem na tu jednu zapomněl a věnoval se jiné. Nechtěl jsem záměrně nikomu ubližovat, ale nevnímal jsem… Prostě jsem se soustředil na další ženu. To byl celý můj vesmír. A s tím by se asi člověk neměl ženit,“ popisuje sukničkářské období Patrik pro deník Aha!.

Fotogalerie
8 fotografií