Non-Hodgkinův lymfom je velmi zákeřná nemoc. Ačkoliv se ji daří vyléčit u 70–80 % nemocných, velmi rychle roste a metastazovat může kamkoliv v těle. Jde totiž o onemocnění bílých krvinek, které operují v celém organismu.

Právě této nemoci podlehl herec Jiří Grossmann. Na počátku 70. let ale bylo téměř nemožné tento druh nádoru léčit. Naopak pozitivně dopadla léčba nádoru mízních uzlin u Jiřího Bartošky.

Fakultní nemocnice v Motole po dohodě se samotným Jiřím Bartoškou oznámila veřejnosti, že herec trpí zhoubným onemocněním v půlce loňského listopadu. Rakovina postihla mízní uzliny v mezihrudí.

Začátkem letošního června ale přišla šťastná zpráva – Bartoška rakovinu porazil po 30 ozařováních a chemoterapii. Přesto se i teď musí šetřit. „Já to prostě vzal jako nemoc. Nemocí je obrovská škála a jedna z nich je rakovina. Tak to prostě je. Takže řeči, jak si někdo začal vážit života, popravdě, to já tedy nemám. Mně život přijde pořád stejnej. Byl jsem nemocnej, to je všechno,“ prohlásil v červnu Bartoška.

Karlu Gottovi byl po operaci dutiny břišní diagnostikován zhoubný nádor mízních uzlin. Umělec byl okamžitě převezen do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde se podrobil prvnímu léčení. Jak dlouho léčba potrvá, nedokáží odhadnout zatím ani lékaři.

Video
Video se připravuje ...

Gott bojuje s rakovinou a Zeman viděl červené trenýrky Blesk TV

Fotogalerie
17 fotografií