Zpěvák Karel Gott už nějaký čas navštěvoval kardiologické oddělení v IKEM, kde se o něho staral sám přednosta Jan Pirk, který před časem potvrdil, že má Mistr problémy se srdcem. „Pan Gott má aortální zúžení srdeční chlopně, což se objevuje v osmé a deváté dekádě života,“ řekl TV Nova letos v červnu. A tak se předpokládalo, že poslední Gottova hospitalizace minulý týden proběhla kvůli srdci.

Také zpěvákova kamarádka a kolegyně Eva Pilarová učinila na svém čtvrtečním koncertě, kde měl Mistr vystupovat překvapivé prohlášení. „Musím se s vámi podělit o příjemnou zprávu. Mluvila jsem s Karlovou manželkou Ivanou a ta mi pak předala k telefonu Karla. Řekl mi: ‚je mi líto, že nemohu být osobně na tvém koncertě a omlouvám se. Zdravím tebe i všechny v sále‘,“ šokovala Pilarová a pokračovala dál. „Žádná operace srdce se nekonala, žádné problémy s chlopní jsem neměl. Jsem po operaci po náhlé břišní příhodě a zotavuji se.“ „Tak mu teď všichni do nemocnice pošleme symbolický dárek,“ uvedla.

Video
Video se připravuje ...

Gott bojuje s rakovinou a Zeman viděl červené trenýrky Blesk TV



Na začátku nebylo jasné, kdy a jak se Mistr Karel Gott dostal do nemocnice, a ani proč. Tyto otázky následně zodpověděla zpěvákova manželka Ivana Gottová pomocí vyjádření, které zveřejnila na sociální síti.

„Milí příznivci, chtěla bych vás informovat o tom, že manželovi se po operaci daří dobře, zotavuje se a rehabilituje. Přesto, že se Karel ke svému zdravotnímu stavu nechtěl konkrétněji vyjádřit, poprosil mne, abych celou věc uvedla na pravou míru. Manžel nikdy problémy se srdeční chlopní neměl, proto se o její operaci ani neuvažovalo. Léčil se pouze s arytmií a na ni pravidelně bere léky. Do nemocnice jsem manžela vezla v neděli odpoledne, protože mu bylo už delší dobu nevolno. Přijali ho na kliniku kardiologie IKEM a po vyloučení kardiálních příčin bylo nutné provést operaci pro náhlou příhodu břišní,“ vysvětlila Gottová.

V pondělí večer ale zpěvákova mluvčí pro ČTK uvedla, že Mistr trpí zhoubným nádorovým onemocněním mízních uzlin. Zjistili to při operaci náhlé příhody břišní, které se šestasedmdesátiletý zpěvák podrobil minulý týden v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). V neděli večer byl Gott převezen na hematologickou kliniku Všeobecné fakultní nemocnice v Praze (VFN), kde zahájil cílenou onkologickou léčbu.

„Při operaci náhlé příhody břišní mu byl diagnostikován Non-Hodgkinův lymfom jako příčina stavu. Dnes byla zahájena cílená léčba tohoto onemocnění za použití nejmodernějších prostředků a za spolupráce týmu odborníků. V tuto chvíli nelze odhadnout, jak dlouho bude léčba trvat,“ uvedl v prohlášení přednosta kliniky Marek Trněný.

Fotogalerie
11 fotografií