Kauza se táhne už od 16. dubna, kdy expremiér zemřel na amyotrofickou laterální sklerózu. Tehdy Grossová zjistila, že na účtu expremiéra, kde měla být ukrutná suma (prý 70 až 100 milionů), zbyla jen směšná částka 170 Kč.

„Nic o tom nevím a ani mě to nezajímá. K účtu jsem neměla přístup,“ řekla Blesku rázně Grossova sestra, kterou Blesk našel na adrese vzdálené jen pár desítek metrů od vily jejího zesnulého bratra.

Podnikatelka si vymínila, že odpoví jen na některé otázky, a během krátkého rozhovoru s Bleskem velmi dlouho přemýšlela nad každou odpovědí.

Podezření Šárky má ale logické odůvodnění, protože Ivana expremiéra do poslední chvíle navštěvovala, a dokonce o něj i pečovala.

„Já si myslím, že jsem mu dala maximum. A udělala jsem to z toho důvodu, že jsme si byli s bráchou hrozně blízký,“ svěřila se Ivana. Vztahy s její švagrovou jsou ale poněkud zvláštní.

„Nejsme moc v kontaktu, ale já myslím, že je všechno v pořádku,“ popsala Blesku rodinné vztahy.

Současná finanční situace Šárky, která si prý musí půjčovat i od známých, je zoufalá. „Nemůže ani prodat žádnou z nemovitostí, protože zatím stále není ukončeno dědické řízení,“ prozradil Blesk dobře informovaný zdroj. „Já se k jejím penězům a finanční situaci vůbec vyjadřovat nebudu. Abych měla přístup k účtům? To neexistuje! Hospodařili si samostatně...,“ brání se Grossova sestra.

Dříve než sestru podezřívala prý Šárka dokonce i tchána a tchyni. To ale matka expremiéra vyvrátila, a se Šárkou si dokonce k sobě našly cestu. „Už tam došlo k posunu, všechno je v pořádku. Teď jsem s nima teda dlouho nemluvila, ale já si myslím, že tam problém není,“ nastínila Ivana současné vztahy mezi rodiči a Šárkou.

Fotogalerie
9 fotografií