„Pan Gott byl přijat na kliniku kardiologie pražské nemocnice IKEM. Po vyloučení kardiálních příčin bylo nutné provést operaci pro náhlou příhodu břišní. Jeho stav je nyní stabilizovaný, zotavuje se a rehabilituje. Pan Gott žádá o respektování soukromí. Své příznivce a kolegy Karel Gott moc zdraví a děkuje za všechna povzbuzující přání k brzkému uzdravení,“ uvedla tisková mluvčí zpěváka Aneta Stolzová.

K situaci se také vyjádřila zpěvákova manželka Ivana Gottová a uvedla věci na pravou míru. "Milí příznivci, chtěla bych vás informovat o tom, že manželovi se po operaci daří dobře, zotavuje se a rehabilituje. Přesto, že se Karel ke svému zdravotnímu stavu nechtěl konkrétněji vyjádřit, poprosil mne, abych celou věc uvedla na pravou míru. Manžel nikdy problémy se srdeční chlopní neměl, proto se o její operaci ani neuvažovalo. Léčil se pouze s arytmií a na ni pravidelně bere léky. Do nemocnice jsem manžela vezla v neděli odpoledne, protože mu bylo už delší dobu nevolno. Přijali ho na kliniku kardiologie IKEM a po vyloučení kardiálních příčin bylo nutné provést operaci pro náhlou příhodu břišní. Věřím, že budete respektovat jeho právo na soukromí. Karel vám všem zároveň děkuje za to ohromné množství povzbuzujících přání k brzkému uzdravení," napsala na sociální síť.

Je tedy jasné, že potíže tentokrát nevyvolalo Mistrovo srdce, ale problémy s břichem, které nastaly ze zatím neobjasněných příčin. Nejdůležitější však je, že se Mistrovi už daří lépe a postupně se zotavuje.

Co je náhlá příhoda břišní?

Náhlé příhody břišní (NBP) jsou závažná onemocnění, jež vznikají náhle, z plného zdraví a mají velice rychlý průběh. Bez včasné léčby mohou člověka ohrozit na životě. Důležitým kritériem pro následnou léčbu je rychlé, avšak přesné určení základní diagnózy. Veškerá vyšetření se musí provádět důkladně a systematicky.

Fotogalerie
11 fotografií