Na místě tragické nehody, kde se automobil Tomáše Holého vyboural v zatáčce a slavný herec zde prožil svoji poslední minutu, byl dlouho pouhý oprýskaný křížek na stromě. Nehoda se stala mezi Polevskem a Kytlicí v roce 1990.

Nyní ale křížek nahradil žulový kvádr s podobiznou herce Tomáše Holého. Nechal ho vyrobit Hynek Charous (45), fanoušek, který dokonce pomník zaplatil ze své vlastní kapsy.

„Na filmech s Tomášem jsem vyrůstal a dodnes se dívám, když je reprízují. Měl jsem jej rád nejen jako umělce, ale i jako člověka,“ uvedl Charous, kterého deník Aha! objevil v Brně, kde pracuje.

„Chtěl jsem jen, aby měl skvělý herec důstojnou připomínku,“ uvedl. Jeho čin našel totiž velký ohlas. Když jel kolem místa tragické nehody a spatřil obyčejný starý křížek, bylo hned jasno. „Byl tam jen ošuntělý křížek s vybledlým jménem a pár povadlých kytiček,“ zavzpomínal.

Tento čin mu do cesty také přivedl nového přítele. A tím je otec Tomáše Holého. Hynek Charous se musel totiž nejdříve dovolit rodiny, jestli může pomníček na místě nehody umístit. A díky tomu se s doktorem Holým setkal. „Zrovna před týdnem jsme spolu byli v Praze. Je to báječný člověk,“ svěřil se deníku Aha! Charous.

Fotogalerie
11 fotografií