Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Danková, Poullain, Martinová a Termerová porazily rakovinu: Zpověď o tom, co je zachránilo!

/
  • Slavné ženy, které bojovaly s rakovinou prsu.
    13. října 2015 ● 19:24

    Může to potkat každou ženu, bez výjimky. Teď už to vědí i ty slavné, jako Chantal Poullain, Pavlína Danková, Lenka Termerová či Věra Martinová. Všechny si vyslechly krutý verdikt – rakovina prsu. Jak na to přišly a co je zachránilo?

  • 1.

    Chantal Poullain (59) - herečka

    Slovo rakovina, kterého se bojí celý svět, Chantal Poullain už moc dobře znala. S rakovinou děložního čípku už bojovala ve svých 22 letech. „Na prohlídky jsem chodila pravidelně, ale pak jsem to kvůli  práci odkládala. A neustále jsem cítila, jako by mi něco ťukalo do hlavy a říkalo – jdi na kontrolu!“ přiznala herečka v dokumentu Rakovina je šok, který ČT uvede dnes ve 20:55 hodin.

    Na prohlídku tedy šla v roce 2010, už jen proto, že její sestra Patricia zemřela na rakovinu prsu čtyři roky předtím, než Poullain oznámili, že rakovinu prsu má i ona sama. „Pak jsem si pomyslela, že to byla ona, kdo mi ťukal do té hlavy. Moje sestra ale odmítla chemoterapii, dala přednost alternativní léčbě, a kvůli tomu zemřela,“ přiznala Chantal. 

    Herečka Chantal Poullain
    Autor: Martin Hykl

  • 2.

    Pavlína Danková (51) - tisková mluvčí FN Motol

    Pavlína Danková, mluvčí Fakultní nemocnice v Motole
    Autor: Archiv Blesku

    Bývalá moderátorka se o tom, že má nádor v prsu, dozvěděla v den, kdy odešla po 13 letech z televize, v roce 2011. „Nijak jsem se sama nevyšetřovala, nahmatala jsem si bulku při běžné hygieně. A shodou náhod jsem byla objednaná na mamograf, kde mi nalezli bulku, ale lékařka mi oznámila, že jsem naprosto v pořádku,“ šokuje Danková.

    Naléhala tak dlouho, až ji poslali na ultrazvuk a biopsii. „Ta odhalila, že mám v prsu nádor. Odmítla jsem chemoterapii, ale podstoupila jsem hormonoterapii, ozařování a pravidelně chodím na injekce,“ přiznala Pavlína, které se kvůli zvolené léčbě rozhodil hormonální systém a má tak problémy s váhou. „Vím ale, že při této léčbě se ženám rakovina vrací, takže se vrátí i mně,“ zoufá si Danková, které nádor zdeformoval ňadro.

  • 3.

    Věra Martinová (55) - zpěvačka

    Zpěvačka Věra Martinová na rakovinu přišla náhodou. „Nahmatala jsem si v prsu něco, co tam nemělo být. Měla jsem několikrát cysty, ty ale mizí a tohle nemizelo,“ vypráví zpěvačka. Objednala se proto na mamograf, který nic neodhalil. Až potom sono vyšetření a následná biopsie potvrdily karcinom.

    Dozvěděla jsem se to u kadeřnice a vůbec jsem nemohla dát najevo žádné emoce. Nechtěla jsem, aby to někdo věděl, ale bylo to těžký. Rozbušilo se mi srdce, polil mě studený pot. Zároveň to byl nejhorší dárek k mým 50. narozeninám,“ prozradila smutně Martinová.

    Zpěvačka Věra Martinová
    Autor: Blesk - Alexandr Malachovský

  • 4.

    Lenka Termerová (68) - herečka

    Herečka byla na běžné kontrole v červnu 2008, kdy upozorňovala lékaře, že jí bolí prso. Nicméně ji utvrdili v tom, že je to jakési vápenaté těleso. „Jenže mě to pak bolelo tak moc, že jsem si dál stěžovala, až mě poslali na biopsii. A přesně na čarodějnice mi volala doktorka, že mám karcinom prsu a že mám přijít na onkologii,“ svěřila se Lenka Termerová, pro kterou to byl obrovský šok.

     

     

    Lenka v době, kdy se prala s rakovinou.
    Autor: archiv blesku

    Video
    Video se připravuje ...

    Rakovina prsu Česká televize

    Fotogalerie
    7 fotografií

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

gabi50: Snažím se chodit pravidelně na mamograf, ale co mě včera v dokumentu vyrazilo dech, že toto vyšetření je v mnoha případech neprůkazné, že pravdu odhalí až ultrazvuk. Proč tedy nemůžeme chodit rovnou na sono, ale musíme do sebe nechat prát rentgen? Také jsem pochopila, že v mnoha případech lékaři chlácholí ženy nevinnými cystami, ale v jejich prsu přitom vesele bují nádor. Mám jeden takový případ v sousedství, také to byly nejprve jen cysty, které se musí hlídat...hlídali je tak dlouho, až nejednou obě prsa pryč a protože už bylo pozdě, tak už metastáze. No hlavně že chodíme pravidelně mamograf, že milé ženy

(14. 10. 2015 12:05)

jany: jsem rada, ze tu jsou rozumne nazory jako to, co rika chantal, tedy ze kdyz se nekdo leci alternaivne, neleci se a umre. pomatene alternaitvni nany, ktere lidem cpou, ze maji rkaovinu lecit cajicky, naopak vidim nerada. jiste ze je skutecna lecba neprijemna, take se s timto lecim, ale nejsem blba

(13. 10. 2015 22:09)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy