„Hele, fešák, dobře oblečený, v kvalitním obleku,“ řekla si prý Monika, když poprvé viděla Andreje Babiše. Bylo to poté, co nastoupila do Lovochemie, kde se ho prý všichni báli. Ona prý ne, protože jí bylo hned od začátku jasné, že se mu líbí. A to jí ostatně i potvrdil tím, že zařídil, aby jela na školení, kam obvykle sekretářky nejezdí. Prostě o to požádal jejího nadřízeného.

Na samotném školení se ale dlouho k ničemu neměl. Prý jen seděl v křesle a nic. Tak vzala Monika osud do svých rukou. „Přišla jsem k němu, sedla si mu na opěrátko křesílka, pěkně nohu přes nohu a zeptala se ho, jak se má,“ vzpomíná v Monika v knize O Babišovi bez Babiše, ze které týdeník pro ženy čerpá. Jak prozradila také sympatická blondýnka, v Praze pak následovala jejich první společná schůzka.

Chtěl mi rozmluvit svatbu, ale neměl čas

Nutno dodat, že Monika v té době byla vdaná, což s trochou nadsázky označuje za Andrejovu chybu. On prý věděl, že se bude vdávat, a chtěl jí to rozmluvit, když dostal svatební oznámení. „Ale protože zrovna zakládal Agrofert, časově mu to nevyšlo. Prostě na mě zapomněl. Nechal mě, abych se vdala, a přišel za rok,“ líčí Monika.

Proč Andrej Babiš nikdy nedává špinavé nádobí do myčky, proč nechává boty i s ponožkami uprostřed obýváku a za co vlastně utrácí? To nejlepší z rozhovorů s Monikou Babišovou najdete v právě vydaném Aha! pro ženy.

Fotogalerie
11 fotografií