Herec o svém konci v Ordinaci, kde se seznámil i s nynější manželkou Bárou Petrovou (29), promluvil v knížce Blesku Diagnóza: Ordinace, vycházející k 10. výročí seriálu.

Scenáristé mu předepsali nemalobuněčný karcinom plic. „Chtěli, aby Frynta bojoval s nějakou nemocí, aby se zdramatizoval děj. Neměl umřít!“ vzpomíná herec.

„Jenže pak si to vzali asi za měsíc do rukou odborníci a přišlo se na to, že tahle diagnóza se nedá přežít. To ovšem znamenalo můj konec v seriálu...“ dodává Šťastný s tím, že mu to bylo líto, protože si zvykl na kolegy i prostředí.

Video
Video se připravuje ...

Ordinace slaví 10 let: Známe všechna tajemství ze zákulisí! Petr Macek, Jan Jedlička, TV Nova

„Scenáristi to alespoň rozepsali tak, že jsem bojoval a trvalo asi tři čtvrtě roku, než primář Frynta podlehl,“ směje se.

Roli a chování smrtelně nemocného prý musel studovat na internetu. „Musím se přiznat k jedné věci. Protože jsem s tou diagnózou žil tři čtvrtě roku, nebylo mi z toho úplně dobře. Den za dnem strádat, trpět, snášet ataky té nemoci, než přijde definitivní konec... Nebylo to úplně příjemné,“ popisuje herec v knížce své pocity.

„Vždycky po natáčení jsem si říkal, že přestanu kouřit, protože bych nechtěl takhle dopadnout. Ale to se mi nepovedlo. Bohužel jsem stále kuřák,“ přiznává Šťastný sebekriticky.

O natáčení Ordinace vychází kniha.
Autor: archiv Blesku

Video
Video se připravuje ...

10 let Ordinace: Máme exkluzivní a nikdy neviděné záběry z castingů! Petr Macek, Jan Jedlička, TV Nova

Fotogalerie
7 fotografií