„Nezlobte se, já se omlouvám, já nemůžu mluvit. To byl můj tak blízkej kamarád...“ řekla herečka minulý pátek Blesku, když se od naší redaktorky o odchodu dědy Potůčka z legendárního seriálu Tři chlapi v chalupě dozvěděla. Dál už se nezmohla na slovo – plakala a plakala...

Před včerejší rozlučkou v Divadle ABC ale dala přednost natáčení filmu Každý milion dobrý! s režisérem Zdeňkem Zelenkou (60).

„Jiřina je od rána do večera na place,“ potvrdil Zelenka Blesku s tím, že v takových případech je účast i na pohřbech blízkých kamarádů vyloučená.

Poklonit se Lipskému přišla místo herečky alespoň její dcera Simona Stašová (60). Spolu s ostatními kolegy držela i čestnou stráž u jeho rakve.

S ní se na jevišti vystřídaly tři desítky herců. Nejkrásnější smuteční proslov si pak nachystal Ladislav Trojan (83), nejmladší ze Tří chlapů v chalupě (viz box Nejdojemnější řeč).

Pietní akt si nenechala ujít ani herečka Luba Skořepová (92), kterou přivezli z motolské léčebny, kde se zotavuje po těžké operaci střev. Spolu s Lipského rodinou a kolegy dorazilo na poslední rozloučení i několik desítek jeho fanoušků.

Fotogalerie
21 fotografií