Znali se přes 50 let. Slavná trojice Lubomír Lipský, Ladislav Trojan a Jan Skopeček se vryla divákům do mysli humorným seriálem Tři chlapi v chalupě. Od té doby se stali nerozlučnou partou, což potvrdil i sám Trojan, který dnes po poledni promluvil na pohřbu Lubomíra Lipského.

Ten tvůj humor byl laskavej, byl jsi skvělej. My jsme se přeci scházívali každý měsíc. A teď jsme se měli sejít šestnáctého, a bohužel už se to nestane. Moc mě to mrzí. Sbohem, můj milovaný Mirečku,“ smutnil Trojan a v tu chvíli se v sále Divadla ABC nenašel jediný člověk, který by neuronil slzu.

Ani on, ani Skopeček, který v tichosti trpěl v hledišti, netušili, že jejich poslední setkání se uskuteční o týden dřív, kdy svého kamaráda vyprovodí z tohoto světa.

Smrt Lubomíra Lipského zasáhla ale i ostatní herecké kolegy. Nejvíce zarmoucená byla Luba Skořepová, která na pohřeb přijela z posledních sil. Z léčebny dlouhodobě nemocných, kde už leží rok, se nechala přivézt taxíkem a s pomocí hůlky se odebrala do smuteční síně, aby se poklonila svému kamarádovi.

Na pohřbu nechyběly ani herecké legendy jako Eliška Balzerová, která pohřeb proplakala, Taťjana Medvecká, Oldřich Vízner, Jan Vlasák, Petr Kostka, Dana Batulková a mnoho dalších. Nad rakví také promluvil Otakar Brousek ml., který na herce vzpomínal s láskou.

Fotogalerie
41 fotografií