Jedna rána za ranou stíhá herce Františka Peterku. Známému herci lékaři před časem oznámili, že má na jazyku nebezpečný nádor a musí zahájit léčbu ozařováním. Představitel legendárního Krakonoše prodělal první léčbu již včera, při ní mu lékaři oznámili, že bude muset týden v nemocnici zůstat.

Peterka od nešťastné nehody v roce 2001, kdy mu auto rozdrtilo nohu a podstoupil 42 operací, nemůže nemocniční lůžko ani vidět.

„Už mám sbalené věci. V osm ráno pro mě přijede sanita. Teď tam budu na týden a pak se uvidí. Kdyby to bylo dobrý, tak bych pak prý mohl jezdit po zákrocích domů,“ svěřil se včera deníku Aha! Peterka.

„Jak často mě budou ozařovat, zatím nevím,“ dodal.

Na herce se přece jen trochu usmálo štěstí. Léčba začala zabírat. „Dnes jsem tam byl poprvé a hned jsem to poznal, když jsem jedl. To sevření na tom postiženém místě už tolik nebylo. Bylo to opravdu lepší a je vidět, že ozařování působí,“ řekl herec deníku Aha! jen pár hodin po zákroku.

„Slovo nádor přede mnou zatím nikdo neřekl, ale ono je to jedno, ať to je, nebo není, záření to prostě sebere. Lékaři navíc používají latinské názvy, tak tomu člověk ani nerozumí,“ prozradil herec deníku Aha!, kterého dnes přijmou na pokoj onkologického oddělení.

Fotogalerie
8 fotografií