Vše se odehrálo při natáčení scény, během které Rudolf Hrušínský mladší (68) odvádí Ivu Janžurovou jako pacientku k autu. Ještě stihl říct »Tak jedeme«, když se najednou herečka zřítila k zemi. Spadla na záda a byla zjevně otřesená. Kolem ní se to okamžitě začalo hemžit členy štábu, kteří jí pomáhali na nohy.

Chtěla jsem svižně nastoupit, chytila jsem se ale takové špatně upevněné izolační gumy ve dveřích,“ řekla Blesku Janžurová, která dodala: „Ujely mi prsty a už jsem letěla po zádech dolů. Ale dobře to dopadlo,“ usmála se vitální Iva, které jsme se zeptali i na to, co jí proletělo hlavou, když padala.

„Co mě napadlo, když jsem padala? To si člověk nic neuvědomí. Až když ležíte, tak se člověk tak úplně zastaví a řekne si: Co praklo, co prosklo? Snad nic neprasklo v těch kostičkách,“ usmívala se Janžurová, zatímco ji kostymérky upravovaly.

Vzpomněla jsem si na maminku a říkala si: Děkuji ti, maminko, že jsi za mnou nosila pořád ty hrnky s mlékem, že mám pořád tak dobré kosti,“ uzavřela herečka.

Její herecký kolega byl z pádu také trochu rozhozený. „Samozřejmě ve mně hrklo, když spadla z auta, já ji ale viděl, až když byla na zemi,“ řekl nám Rudolf Hrušínský.

Fotogalerie
9 fotografií