Josef Rychtářsice přijel na čas, zato s pekelně protivnou náladou. Hned po příchodu opět vrčel na novináře jako zlý pes. Krátce před začátkem dorazila i jeho exmanželka Darina Nová, kterou doprovázela její advokátka.

S Rychtářem a synem Janem čekali na začátek líčení před soudní síní, ale s Darinou a synem Josefem neprohodili ani slovo. Ti se spolu s advokátkou usadili na konci chodby, daleko od nich.

Těsně před 15. hodinou bývalí manželé vstoupili do jednací místnosti. Po necelé hodině jednání byl do síně přizván tak Rychtářův syn Jan. Soudní líčení bylo po dvou a půl hodinách ukončeno.

A zatímco Josef Rychtář odešel ze soudní místnosti a se synem Janem a advokátkou pospíchali pryč, Darině se podařilo zmizet zadních vchodem tak, aby si jí nikdo nevšiml.

Jak jednání dopadlo, nakonec osvětlil sám Rychtář. "Soud vyhověl mé bývalé manželce a prodloužil vykázání o měsíc,“ řekl. To, že by se stal bezdomovcem, i když ztratil na další měsíc střechu nad hlavou mu ale nehrozí. „Teď se opět uchýlím k bývalému švagrovi do Liberce nebo k mamince do Říčan,“ dodal.

„Soudkyně vyzvala obě strany, jak otce, tak matku, aby si spolu v klidu sedli a pokusili se najít východisko z této patové situace,“ řekl Blesku starší syn Josef. Zda chce soudkyně nemožné, ukážou příští dny.

Fotogalerie
5 fotografií