Notářka, která začala řešit dědictví po králi českých kutilů a zahrádkářů, chtěla po rodině spojení na nezdárného syna Pavla. „I když telefon má, trvalo dva měsíce, než jí ho moje sestra dala,“ svěřil Blesku Pavel Podlaha.

Podobně to bylo, když jeho otec loni zemřel. Přestože Pavlova sestra Petra Novotná (52) bratrovo mobilní číslo zná, o tátově smrti se dozvěděl až z novin a internetu.

„Přitom mi synovec pak poslal káravou esemesku. Čili důkaz, že číslo na mě mají. Já to chápu tak, že mě Petra chce uchránit těch složitých jednání a vysilujících cest do Prahy,“ říká s černým humorem zkrachovalý podnikatel žijící uprostřed příbramských lesů bez tekoucí vody a elektřiny.

Teď Pavel vyhledal kvůli zahájení řízení o dědictví v Praze právní pomoc. „Dozvěděl jsem se, že jsem neopomenutelný dědic, jen rodinou opomenutý. Podle zákona mi přísluší jedna dvanáctina,“ sdělil. Nejde mu ani tak o majetek, jako hlavně o to, že se stále šíří mnohaleté nepravdy, které chce uvést na pravou míru. Je na notářce, jak věci posoudí.

Fotogalerie
8 fotografií