Hnízdečko snů v 32. patře bytového komplexu Hidden Bay, do kterého Grossova rodina často jezdila, bylo ještě nedávno v místních realitkách nabízeno k pronájmu za více než 5500 dolarů měsíčně, tedy v přepočtu za 132 tisíc korun.

Přestože jde o bydlení o obytné ploše 252 m2 s nádherným výhledem na Miami v druhé zdejší nejžádanější lokalitě po Miami Beach, musela Grossová – i kvůli potřebě hotovosti – novým nájemníkům 200 dolarů slevit. Smlouva se přitom uzavírá na minimálně šest měsíců.

Shání, kde se dá

Šokující stav účtu, tedy že jí na něm místo desítek milionů zbylo jen 170 korun, zjistila Šárka těsně před smrtí manžela. Od té doby se hlavně kvůli dcerám Denise (17) a Natálce (12) snaží sehnat peníze, tak aby nemusela sáhnout na výdělky holek z divadla i televize. Ty jim prý totiž poctivě ukládá. Rozhodnutí pronajmout apartmán na Floridě ale nebylo pro Grossovou jednoduché. I proto, že luxusně vybavený příbytek si rodinka pořídila teprve v dubnu před dvěma lety, kdy už v rezidenci měla o pět pater níže jiný, menší byt (173 m2).

„Moc se jim líbil. Byl lépe vybavený a s mnohem hezčím výhledem,“ popsali Blesku nákup známí rodiny. Nový apartmán Grossovy přišel v přepočtu na 19 milionů a v katastru nemovitostí je psaný na Stanislava Grosse a Šárku Grossovou. První byt za 11,7 milionu byl psaný jen na manželku expremiéra.

Oba apartmány v Miami si Grossovi drželi přes sedm měsíců. Podle jejich přátel proto, že se rozhodovali, zda si ponechají oba, nebo jeden prodají. Nakonec v listopadu 2013 došlo k prodeji jejich původního bytu a manželům se vrátilo 14,8 milionu korun. O to větší šok to prý pro Grossovou byl, když ze dne na den zjistila, že ani tyto peníze jí na účtu nezbyly...

Fotogalerie
11 fotografií