„Minuta je hodina a hodina je den. Ty dva dny jsem tam nespal,“ svěřil se Rychtář reportérovi pro barrandovskou televizi. Během dvou dnů se z Josefa Rychtáře jeho řvoucí a rozčílené já zcela vytratilo.

„Pocity jsou tam děsivé. Najednou se objevíte v místnosti, kde je světlo, napevno zabudované postele a stolky. Jste v uzavřeném prostoru, z kterého nemůžete odejít,“ postěžoval si.

Po dvou dnech jeho zadržení ho soudkyně propustila. Zřejmě na ni zapůsobil svou obhajobou, na které mohl oba dny pracovat. Slzičkami a sliby se mu podařilo ji obměkčit. Rychtář se hájil, že nedostal od vykonavatele příkazu kompletní vysvětlení, a pokorně slíbil, že se až do pondělí, kdy zákaz vstupu vyprší, bude zdržovat u svých rodičů v Říčanech.

Rychtářovo propuštění však neudělalo radost jeho exmanželce Darině a synovi Josefovi ml., který s otcem není zadobře. Dokonce se obává o vlastní i matčin život. „Vím, jak to dopadne – do týdne se oklepe a půjde se pomstít. Teď mámu podřízne, protože pistole mu sebrali! A pak zabije mě... Na svědomí nás bude mít česká justice!“ uvedl syn Josef.

Fotogalerie
10 fotografií