Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) byl ve čtvrtek propuštěn z cely předběžného zadržení, kam se dostal kvůli ustavičnému porušování zákazu vstupu do domu bývalé ženy a na pozemky k němu přilehlé.

„U soudu, který rozhodoval o vazbě, se hájil se slzami v očích tím, že vše špatně pochopil a nikdy to už neudělá. Taky že by Darině nikdy neublížil,“ řekl Blesku svědek, který byl přítomen uzavřenému jednání Okresního soudu pro Prahu-východ. Jenže na takové sliby jeho »ex« už dávno nevěří!

Od chvíle, kdy se dozvěděla, že je její hrubián opět volný, se strachuje o holý život! „To kvůli nám ho vzali za mříže a nevěřím, že to nechá jen tak. On se pomstí, mám strach o mámu, ale i o sebe,“ potvrzuje obavy Rychtářův starší syn a matčin spojenec Josef (30).

„Několikrát už prohlásil, že nemá co ztratit a nic ho na tomto světě nedrží.“ Bál by se ještě víc, kdyby měl jeho otec pistole. Ty mu už ale úřady zabavily. „On je schopen nás i podříznout!“ říká Josef rozechvěle. Darině na klidu nepřidává ani fakt, že Rychtářovy první kroky vedly ze soudní síně znovu do Říčan.

První předběžné opatření o zákazu vstupu do domu navíc mělo platnost jen do pondělka. „Co se asi bude dít potom?“ děsila se Nová, a ihned tedy sepsala novou žádost, která by měla Rychtářovi zamezit ve vstupu do její vily rovnou na půl roku! Soudkyně ji ale podle informací Blesku předběhla a ještě při čtvrtečním jednání prodloužila platnost předběžného opatření až do 26. září.

Fotogalerie
9 fotografií