Pro Gabra by byly i měsíční alimenty ve výši jednoho milionu zanedbatelnou částkou. Jeho majetek se totiž odhaduje až na 2,1 miliardy dolarů, čili 49 miliard korun. A i ty nejskromnější publikované odhady zní 720 milionů dolarů (17 mld. Kč)!

Je majitelem nadnárodního holdingu ARTOC Group for Investment and Development, v rámci kterého je mj. i výhradním dovozcem automobilů Škoda do Egypta. A právě v káhirském sídle této firmy šejka v roce 2010 navštívil Václav Klaus (74). Gabr později přispěl textem do knihy Festschrift ke Klausovým 70. narozeninám.

Jsem neplodný, tvrdil u soudu

Žalovaný Egypťan soudu zapřel skoro i nos mezi očima. Neznal se ke své firmě, sbírkám umění, palácům, zpochybnil údaje Forbesu o výši svého jmění. Argumentoval, že má hrubý měsíční příjem jen 8100 USD, čili cca 180 000 Kč. Otcovství se pokoušel hodit na jiného cizince, v Praze žijícího Itala.

Neváhal se dokonce označit za neplodného! „Žalovaný fakticky není schopen zplodit dítě, a to již dvacet pět let. Zplození dcery Malak, jeho dosud jediného potomka, bylo dosaženo za zásadní pomoci odborníků z řad lékařů, a to po cca deseti letech intenzivní snahy,“ zněla jeho obhajoba. Soudce mu otcovství beztak »přišil«.

Fotogalerie
9 fotografií