A výsledek? „Je mi lépe, prášky zabraly a pobyty u moře také!“ Podívejte se, jak zpěvák během posledních sedmi týdnů nacestoval auty a letadly skoro 13 500 kilometrů (a to ho ještě dnes čeká cca 1300 km letu ze Sardinie zpátky domů).

S rodinkou na Krétě

Celkem: 5080 km

Praha-Heraklion-Brno-Praha

Zpěvák posledního června sám odletěl charterovým spojem na Krétu, kde už několik dní pobývala manželka Ivana Gottová (39) a dcerky Charlottka (9) a Nellinka (7). „Připojil jsem se k nim později kvůli pracovním povinnostem. Dovolenou jsme si užili,“ řekl Blesku Karel.

Z Kréty se předčasně vracel v noci ze 7. na 8. července. Kvůli silné bouři nad Prahou ale letadlo nemohlo přistát na Ruzyni a muselo se vydat do Brna. „Bylo to nepříjemné, ale důležité je, že jsme doletěli v pořádku! V Brně jsme čekali dvě hodiny a pak jsme se vydali zpět na Prahu,“ svěřil se zpěvák.

Komáři v Německu

Celkem: 838 km

Praha-Brandenburg an der Havel-Praha

Zpěvák vystoupil 18. července na open air festivalu v německém městě Brandenburg an der Havel.

„Brandenburg mám rád, bylo krásné vlhké teplo, ve kterém se mi dobře zpívalo. Jedinou nevýhodou byli komáři, kteří se zdržují kolem jezírek a řeky Havel, která se tak jmenuje od nepaměti,“ svěřil Blesku Karel. Do Německa a zpět cestoval svým autem.

Opalovačka ve Španělsku

Celkem: 5398 km

Praha-Málaga-Praha

Zpěvák a jeho rodina odletěli na začátku srpna do španělské Málagy. „Cestovali jsme po Andalusii a bylo to moc fajn,“ řekl Blesku zpěvák, který se ve Španělsku pěkně opálil.

Propršené Švýcarsko

Celkem: 862 km

Praha-Curych-Plasselb

Karel vystoupil 15. srpna na venkovním festivalu Plasselb Schlager Open Air ve Švýcarsku. Z Prahy nejprve letěl do Curychu, pak ho pořadatelé autem dopravili do města Plasselb. „Pršelo a bylo jen dvanáct stupňů. I tak lidé přišli a bavili se,“ měl radost Mistr.

Hostina na Sardinii

Celkem: 1330 km

Plasselb-Curych-Cagliari

Druhý den po vystoupení ve Švýcarsku dopravili pořadatelé festivalu Gotta do Curychu. Odtud zpěvák odletěl na Sardinii. „Jsem tady na pozvání svých přátel,“ svěřil se Blesku.

Z italského ostrova pak zaslal fotku, jak si pochutnává v místní restauraci na svém milovaném jehněčím mase. Ze Sardinie se má Gott vrátit do Prahy právě dnes.

Co na to říká lékař?

To, že Gott letos v létě hodně cestuje, je podle jeho osobního kardiologa, profesora Jana Pirka (67) v pořádku. „Dovolené jsem mu schválil. Nejlépe s dětmi, protože ty jsou inspirativní a okysličují panu Gottovi krev. Jsem rád, že mne vyslyšel. I díky tomu je mu lépe,“ řekl Pirk v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Fotogalerie
10 fotografií