Na stará kolena se zlatý slavík Karel Gott rozhodl, že si splní svůj dávný sen a založí si vlastní firmu. Informaci přinesl deník E15. Společnost s názvem Karel Gott Agency založil a smlouvu podepsal 12. května 2015.

A aby veškerá zodpovědnost nepadla jen na jeho hlavu, přizval si jako rovnocenného partnera a jednatele společnosti svou manželku Ivanu Gottovou. Ta tedy může za společnost jednat stejně silným hlasem jako sám majitel Karel Gott.

Duben

Vše začalo v dubnu, kdy Gott po dlouhých 24 letech rozvázal spolupráci s manažerkou Jaroslavou Herzerů. „S paní inženýrkou Herzerů jsem ukončil spolupráci a agendu předávám někomu jinému! Není to vůbec jednoduché. To je celé, více k tomu není co dodat,“ řekl Blesk.cz Karel Gott, který funkci manažerky následně předal své manželce Ivaně.

Zdá se tedy, že Gottová na jaře změnila své pracovní aktivity právě z důvodu, aby se mohla naplno věnovat své nové funkci v manželově firmě. 23. dubna Ivana dala výpověď na Primě, kde moderovala VIP zprávy. Dodržela ale dvouměsíční výpovědní lhůtu a s diváky se rozloučila až 25. června. „Rozhodla jsem se tak kvůli rodině – manželovi a dětem, kterým se chci více věnovat,“ napsala tehdy v prohlášení.

Květen

Tím to ale neskončilo. Gottová ze dne na den nečekaně oznámila, že končí v muzikálu Přízrak Londýna a že na další představení už nedorazí. Stalo se tak 28. května. Ano, bohužel, je to kvůli zdravotním problémům. Doufala jsem do poslední chvíle, že se dám dohromady. Ale není to, bohužel, možné. Je mi to líto, divadlo mě moc baví,“ vysvětlila svůj náhlý odchod Ivana, která si stěžovala na problémy s krční páteří. Jenže v té době už měla podepsanou smlouvu o funkci jednatele v nově založené firmě svého manžela.

Červen

Koncem května Karel Gott zveřejnil svou fotografii v hokejovém dresu a vyděsil tak celý národ. Na snímku působil totiž velmi vyhuble až nemocně. Nakonec se obavy ukázaly jako opodstatněné. 24. června Ivana odvezla Gotta do pražského IKEMU, kde podstoupil vyšetření srdce. To odhalilo lehčí srdeční arytmii.

Červenec

V Obchodním rejstříku byly firma a společné podnikání manželů Gottových posvěceny a zapsány až 15. července 2015, tedy den po zpěvákových 76. narozeninách. České úřady tak nadělily Slavíkovi krásný pracovní dárek. Tak jen aby poslechl rady lékařů a moc se nepřepínal...

Fotogalerie
8 fotografií