„Ona snad myslí, že má patent na poučování českého národa. To už přesahuje všechny meze! Žádám, aby při všech svých dalších aktivitách přestala používat moje jméno!“ rozhorlil se herec.

Čím ho bývalka, bulharská Turkyně s původním jménem Anife Ismet Hassan Alikocoglu Ahmed Husein, tak vytočila? „Usoudil jsem po jejích slovech, že se český stát bude moci plně věnovat péči o české děti a české babičky. O uprchlíky se totiž evidentně postará Anife,“ řekl Vyskočil na vysvětlenou.

Anife: Běženci do táborů nepatří. Já jim práci dám

Když před 19 lety Anife Vyskočilová (41) utíkala z Bulharska, osud ji přiměl zůstat v ČR. Zatímco většina běženců skončí v táborech, Anife po těžké havárce strávila půl roku v nemocnici. „To byl můj uprchlický tábor a štěstí v neštěstí. Když mě propustili, nastěhovala jsem se k příteli, se kterým jsem podnikala,“ vzpomíná na první měsíce v novém domově herečka a nově i kavárnice. Dnes nemůže přijít na jméno lidem, kteří odsuzují uprchlíky a zavírají je do táborů nebo azylových domů.

"Dělat tady zlo kvůli třem tisícům mi přijde trapný a hysterický. Místo zavírání a vyhošťování by se jim mělo pomoct. Nabídnout jim práci, pojištění a odpovídající bydlení. Vždyť by mohli pomoct naší ekonomice. Kolik Ukrajinců nebo Vietnamců tady poctivě pracuje a odvádí daně? Spousta! Navíc dělají práci, kterou Češi nechtějí dělat,“ míní Anife.

„Tvrdit, že to jsou teroristi, je totální blbost. Teroristi jsou chytří a vzdělaní lidé, kteří mají jasný cíl. Tihle uprchlíci jsou obyčejní lidé, kteří chtějí nový a lepší život pro sebe a své děti,“ tvrdí Vyskočilová, která se nebrání těmto lidem pomoct. „Mám svou kavárnu, a kdyby někdo přišel, že chce u mě pracovat, klidně bych ho zaměstnala. Nikdy nevíte, kdy se dostanete do podobné situace,“ dodává Anife.

Video
Video se připravuje ...

Anife Vyskočilová: I já jsem uprchlice! V ČR jsem omylem kvůli nehodě! Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Fotogalerie
9 fotografií