„Byly to velice příjemné dámy. Obě byly soběstačné, byly úplně v pohodě a bez problémů. Hezky se oblékly, popovídaly si. Paní Květoslava chodila venčit pejsky a nakupovat. V domě s nimi bydlí její dcera s manželem, často za nimi chodila na návštěvu i vnučka. Nemohu tomu uvěřit. Je to velká tragédie,“ řekla Blesk.cz obyvatelka ulice.

Ženy zabil kouř, který se linul vilou po propuknutí požáru. Nadýchaly se ho a poté jim už nebylo pomoci. Hasiči přijali hlášení o požáru v 6:15. Požár propukl podle prvotních zjištění v kuchyni. Je tedy možné, že ženy zemřely poté, co vzplál oheň poté, když Dvořáková nebo její sestra zapomněly jídlo k snídani na plotně.

Další možnou příčinou je závada na některém z elektrospotřebičů. Hasiči nalezli obě ženy v bezvědomí. Přivolaní záchranáři jim už ale nedokázali pomoci. Případem se nyní zabývá policie, která určí skutečnou příčinu smrti obou žen.

Ludmila Dvořáková byla vynikající česká sopranistka, která prorazila i ve světě. Jejím zřejmě největším úspěchem byla role Leonory v Beethovenově Fideliovi, kterou v newyorské Metropolitní opeře zpívala poprvé 12. ledna 1966.

V roce 2003 vyšel na CD její recitál pořízený ze vzácných studiových nahrávek pro Supraphon a Československý rozhlas. Orchestr Národního divadla v Praze na nahrávkách řídil manžel pěvkyně Rudolf Vašata.

Video
Video se připravuje ...

Při požáru vily v ulici Na Ořechovce zemřeli dva lidé David Malík

Fotogalerie
18 fotografií