Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

ČT odhalila podzimní seriálové trumfy: Budeme se smát, bát i dumat s Donutilem, Čvančarovou nebo Vaculíkem!

/
  • Česká televize odstartuje podzim s novými seriály.
    29. července 2015 ● 16:00

    Na televizní obrazovky už se třesou nové seriály České televize. Ta se rozhodla posílit hlavně seriálovou tvorbu, a to tím nejkvalitnějším směrem. A díky spolupráci s těmi nejlepšími režiséry, které u nás máme, se jim podařilo vytvořit podzimní schéma, které podle všeho bude bavit. Na co se můžeme těšit?

  • 1.

    Doktor Martin

    Doktor Martin je natáčený převážně v beskydských exteriérech, představí Miroslava Donutila v roli špičkového chirurga, který opustil svoji praxi a stal se svérázným lékařem v malém městě. V seriálu se objeví také herečka Jitka Čvančarová nebo Norbert Lichý. „V každé epizodě tohoto seriálu se doktor Elinger potýká s jedním lékařským případem. Lékařská zápletka je vyprávěna jako napínavý, téměř detektivní případ.“ říká kreativní producentka Kateřina Ondřejková. 

    Miroslav Donutil v seriálu Doktor Martin
    Autor: Česká televize

     

  • 2.

    Rudyho má každý rád

    Režisér seriálu Petr Zahrádka připravil pro Českou televizi také adaptaci slavného amerického seriálu ověnčeného cenami Emmy Everybody loves Raymond s Jitkou Schneiderovou a Sašou Rašilovem v hlavních rolích. Herecká dvojice se k sobě vrací po spolupráci v úspěšném snímku Samotáři. Dalšími herci, kteří budou Rudymu ztrpčovat život, jsou Eva Holubová, David Novotný nebo Oldřich Navrátil.

    Rodinka ze seriálu Rudyho má každý rád.
    Autor: Česká televize

     

  • 3.

    Místo zločinu Plzeň

    Místo zločinu Plzeň Jana Hřebejka je šestidílnou kriminální sérií navazující na českou detektivní tradici drobnokresbou charakterů i specifickým humorem. Její příběhy spojuje prostředí, lidé daného regionu a tým vyšetřovatelů v čele s Martinem Stránským, Janem Zadražilem a Lukášem Vaculíkem. „Každý případ je zcela odlišný, prostředím, zápletkou i ročním obdobím. Jednou je vrahem sadista, jindy se objeví stíny dávné minulosti a vyšetřovatelé nacházejí další a další podezřelé. Chtěl jsem, aby to bylo pestré a proměnlivé,“ doplnil režisér. Mezi herci, kteří se v seriálu objeví, bude i Jitka Čvančarová, která už hraje jednu z hlavních rolí v seriálu Doktor Martin.

    Tým kriminalistů ze seriálu Místo zločinu Plzeň.
    Autor: Česká televize

     

  • 4.

    Labyrint

    Labyrint Jiřího Stracha oproti tomu čerpá inspiraci ze severského noirového dramatu. Představí Jiřího Langmajera a Zuzanu Kanócz jakou nesourodou dvojici pátrající po původu série vražd, loupeží a naaranžovaných nehod. První příjemný pocit přišel během setkání a rozhovoru s režisérem Jiřím Strachem. Další přišel, když jsem si přečetla scénář prvního dílu a nemohla jsem se dočkat dalšího. A tak to bylo, než jsem dočetla všechny. Je to temný, napínavý a spletitý příběh, který mě nenechal ani na chvíli chladnou. Postavu Tamary jsem měla ráda se vším všudy. Je inteligentní, energická, zdravě drzá, stále upřímná a je bojovnice,“ uvádí hlavní představitelka Zuzana Kanócz.

    Jiří Langmajer jako kriminalista v seriálu Labyrint
    Autor: Česká televize

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 21

bernadette: Ten Labyrint by mě asi zajímal, ale zase se nenašla nějaká použitelná česká herečka? Obsazení Zuzany Kanocs by ospravedlnilo jen to, že by hrála Slovenku, jinak neberu.

(30. 07. 2015 00:38)

bernadette: Ale ten seriál už kdysi ČT vysílala. Pamatuju se, že to bylo vysíláno dopoledne, což asi většina diváků vidět nemůže

(30. 07. 2015 00:33)

bernadette: Přesně tak!!! Dívat se nebudu, zkazila bych si dojem z originálu

(30. 07. 2015 00:29)

anka:

(29. 07. 2015 21:37)

naidka: Já se přes prázdniny nedívám na nic, émerické filmy mě nebaví, zkoušela jsem jejich detektivní seriál - taky nic, tak sem tam si pustím DVD, mám něco nahrané z Prima ZOOM, ČT2 nebo z ARTu, ale Slováky sleduji někdy odpoledne taky.

(29. 07. 2015 20:55)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy