S finanční krizí se Semafor potýká už několik let. Nyní je však situace zřejmě nejhorší. Suchý se na svých stránkách na sociální síti svěřuje, že měsíční náklady divadla činí 1 300 000 Kč.

 „Na dobrou polovinu si vyděláme sami. Na tu druhou nám rok co rok pomáhá svým příspěvkem Hlavní město Praha. Žel, příspěvek se během let nepřestával zmenšovat, až dospěl k částce o polovinu nižší, než byla ta, která nám byla garantována tehdy, když nám bylo doporučeno se osamostatnit, a my jsme to poslušně provedli,“ stýská si Suchý.

Ten dokonce prý scénu z velké části dotuje ze svých úspor, které se ale nelítostně ztenčují.

Principál se proto rozhodl jednat, než bude úplně na dně a bez prostředků na výplaty zaměstnanců. Nechtěl by divadlo zavřít. „Za každou finanční pomoc chci poskytnout nějakou protihodnotu. Milodary odmítám,“ píše na sociální síti herec k výčtu položek, které si lze v divadle zakoupit v rámci akce Mizina číhá aneb Ekonomická záchrana divadla Semafor.

Suchý tak nabízí například tzv. Předražené vstupenky, které jsou o 100 korun dražší než ty obvyklé. Za 1500 Kč prodává knihu Ilustrovaná historie pohrom, které potkaly Semafor, anebo si fanoušci mohou koupit tři grafické listy Suchého na téma Mackie Messer za cenu 9000 Kč.

Zakladatel Semaforu dokonce vymyslel devatero, jakým způsobem lze pomoci divadlu, které se potácí v krizi.

1. Sdílej články či akce o divadle.

2. Choď na představení už v září.

3. Kupuj si předražené vstupenky.

4. Nenech si ujít náš galakoncert.

5. Staň se sponzorem Semaforu.

6. Pořiď si publikaci Historie pohrom.

7. Naděl všem na Vánoce bianco vstupenky.

8. Kupuj si programy našich her či novoročenky.

9. Pozvedni svůj hlas, až tyto aktivity nepomohou...

Fotogalerie
6 fotografií