Vojta Dyk, no nezní to krásně? Původně se takto zpěvák ale vůbec jmenovat neměl. Jeho příjmení mělo znít Pytlík. Po jeho otci, spisovateli Radko Pytlíkovi. Vojtova matka si však jméno Pytlíková také nenechala, a tak se Vojta vyhnul možným posměškům.

Pěvecký talent se u něj projevoval už v dětských letech. Začal zpívat v dětském sboru a potom přestoupil do kapel Davidoff a T.O.P. Dream Company.

Jeho základnou, ve které vyrůstal, jsou pražské Holešovice. Navštěvoval zde základní jazykovou školu a lidovou školu umění. Hodně času také trávil na Letné, kterou dnes nazývá jako stěžejní místo svého domova.

Rodiče ho zapsali na hodiny houslí a klavíru. Bohužel u toho nevydržel, ze strun ho bolely prsty a klavír ho nebavil. V pozdějších letech, zejména v ohledu na jeho kariéru, zpěvák litoval, že výuku na hudební nástroje vzdal.

Čtyřiadvacet let od sebe dělí jeho rodiče. Vojta Dyk se narodil jako nejmladší ze čtyř dětí. Jeho otci bylo 57 let, když se narodil. Přesto to Vojta nikdy nebral jako handicap. Naopak, podnikal s otcem aktivity, které by jiné děti nezažily. A to zejména díky jeho vyzrálosti a moudrosti.

Podle rodičů je Vojta Dyk v soukromí velmi plachý člověk. Zájem médií o jeho osobu ho po startu jeho hvězdné kariéry smetl a zpěvák musel přehodnotit svůj přístup k životu. Takže obrázek krále ženských srdcí a dokonalého playboye není úplně tak pravdivý.

Jeho diplomová práce na DAMU se jmenovala „Od Holana ke komerci“. Studoval v ní vývoj mladého herce a porovnával práci režisérů, se kterými pracoval. Také se snažil zodpovídat si otázky, které mu v té době běžely hlavou. Po úspěšné obhajobě tuto práci spálil, zjistil totiž, že v ní na sebe mnohé prozradil.

Ještě před hvězdným startem jeho kariéry Dyk uvažoval, že se přihlásí do „továrny na zpěváky“. Přemýšlel, že by zkusil štěstí v talentové show. Nakonec to ale zavrhl. Rozhodl se, že úspěch si musí vydřít sám. A to se mu evidentně povedlo.

Všechno nejlepší!

Fotogalerie
11 fotografií