Až dosud neměla vůbec představu, jak velký majetek s manželem Felixem Slováčkem (72) za pětatřicet let soužití vlastně nahromadili.

Copak že nezná aktuální cenu vlastních nemovitostí, ale Dáda dokonce nemá ani ponětí, kolik peněz mají na účtech! „Nemám ke všem přístup,“ šokuje herečka. O to hůř se cítila, když na jejího muže praskla nevěra s výtvarnicí Lucií Gelemovou (32).

„Musím vzít své věci do svých rukou. Jen tak se zase budu cítit aspoň trochu jako člověk,“ míní Dáda, která hodlá na sebe převést majetek, jež jí právem náleží. Vedle potíží s manželem ji trápí zdravotní problémy staré tety z tatínkovy strany.

Video
Video se připravuje ...

Patrasová: Proč Felixe neopustím? Už je stařec, bude potřebovat péči! Hanka Höschlová, Lukáš Červený

„Cítím, že nám odchází. Byla jsem o víkendu za ní. Když jsem ji viděla, uvědomila jsem si, jak je život strašně krátký. I proto chci dát našemu manželství ještě šanci,“ vysvětlila Dáda, která ocenila i to, že se Felix prostřednictvím Blesku veřejně zřekl své milenky.

V Chorvatsku, kam Slováček svou ženu na usmířenou pozval, je už syn Felix (31) s přítelkyní Míšou a nejmladším Felixem, kterému budou na konci srpna tři roky. I proto prý Dáda na společnou dovolenou manželovi kývla.

Do společného vlastnictví patří vila na rozhraní Vinohrad a Vršovic v ceně 41 milionů korun, chalupa v Českém ráji za tři miliony, zavedená agentura Music Model Trust, jejíž hodnota je přes deset milionů, a prostředky na jejich bankovních účtech.

Jde tedy o velké jmění! Osmina domu v centru Prahy, kterou Dáda zdědila po rodičích, patří výhradně jí. Stejně tak jsou pouze její kresby od Káji Saudka (†80). Těch má šest. Po smrti autora mohou mít hodnotu přes milion.

„Dagmar zřejmě usiluje o zúžení společného jmění manželů,“ řekla Blesku na dotaz elitní rozvodová právnička Klára Samková. To znamená, že si manželé vymezí, co přesně kterému z nich patří.

„Od 1. ledna 2014 ale na to už nemá právní nárok. Musí prokázat, že její zájmy jsou ohroženy. Třeba v případě nevěry nebo nadměrného rozhazování. Je pak na zvážení soudu, zda uzná, že je nutno jí poskytnout tuto ochranu. Přeju Dádě hodně zdaru!“

Fotogalerie
12 fotografií