Skořepová čeká v Léčebně dlouhodobě nemocných, až se zotaví po náročné operaci střev. „Uteklo by mi to víc, kdybych si mohla popovídat s Janou. Prý tady taky je,“ svěřila Blesku Luba.

Oslovila kvůli tomu sestřičky, ale dozvěděla se, že dcera Brejchové Tereza Brodská (47) si setkání v žádném případě nepřeje. „Paní Brodská zakázala mamince jakékoli návštěvy, nesmí ji nikdo vidět,“ prozradil jeden ze zdravotníků. „Je hlídaná víc než americký prezident,“ dodal zdroj.

Luba je přesvědčená, že by Brejchové setkání prospělo. „Neumím si představit, že bych byla zcela odříznutá od světa,“ říká Skořepová. Lidé jí píší, volají, pravidelně ji navštěvuje synovec Julien, manažer Pavel Kloud či fotografka a kamarádka Alena Hrbková. „Vždyť je Jana jako na samotce,“ děsí se Skořepová.

Napřed se v rehabilitačním ústavu na Malvazinkách sešla Jana Brejchová s Jaroslavou Hanušovou (66). Viděly se jednou na chodbě. Pak Brejchová přesídlila do zdravotnického centra v Berouně, kde byla v té době i šansoniérka Hana Hegerová (83). Obě byly zapsány pod vymyšlenými jmény a nikdy se nepotkaly.

Nyní »česká Bardotka« pobývá v LDN v pražském Motole, stejně jako Luba Skořepová (91), se kterou se setkaly před kamerou nejméně v pěti případech, např. ve filmech Vyšší princip (1960), Zabil jsem Einsteina, pánové (1969) či v seriálu Arabela (1979).

Fotogalerie
9 fotografií