Slavnostní obřad vedly ve francouzštině první a druhá zástupkyně starosty Georgese Marsana, který je v čele úřadu čtyři roky. Na životní ANO slavného českého páru pak z obrazu dohlížel sám kníže Albert II. Monacký.

A další osazenstvo? Ester před měsícem uspořádala rozlučku se svobodou ve velkém stylu s kamarádkami ve Zlíně. Ve čtvrtek při obřadu ale za jejími zády na sedadlech určených pro blízké nevěsty seděli jen pan a paní Sátorovi.

Za Tomášem, jemuž sňatek dosvědčil nejlepší kamarád Daniel Trávníček, trůnil o něco početnější zástup hostů – vedle maminky Hany a otce Martina mezi nimi nechyběla také tenistova babička nebo Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která „Berďu“ zastupuje.

Ale Ester se nemusela cítit v oslabení, do rodiny svého prince patří už dávno. „S panem Berdychem si zahrajeme tenis a paní Berdychová mi pomáhá jako lékařka. Vycházíme spolu velmi dobře,“ řekla Sátorová už před dvěma lety pro Magazín Dnes.

Právě po vzoru rodičů si prý Tomáš s Ester představují společnou budoucnost. „Jsou spolu celý život,“ svěřila. A děti? „Určitě chceme, ale mně je teď dvacet a nemám na to ani pomyšlení. Teď chci deset let pracovat na kariéře a potom si řekneme. Oba máme dost času a práce před sebou,“ tvrdila Ester v roce 2013. Tak uvidíme, zda svatba něco změní.

Osazenstvo honosného, byť na počet hostů skromného Berdychova obřadu.
Autor: Blesk - Martin Hykl, David Kundrát

Pověstné „Do roka a do dne“ splnili Tomáš a Ester beze zbytku. Zasnoubili se totiž loni v listopadu na Maledivách, světu to pak dali vědět v lednu během Australian Open. „Měl jsem plán, jak to udělat, ale tři dny bylo ošklivo, takže to nebylo možné. Pak se udělalo krásně a stalo se to po večeři na pláži,“ prozradil Berdych.

VELKOU FOTOGALERII ZE SVATBY NAJDETE ZDE

„Nečekala jsem to. Tomáš je totiž velmi introvertní člověk, takže z jeho strany žádné signály nepřicházely,“ dodala Ester, která se dala s Tomášem dohromady v roce 2011 poté, co se rozešel s tenistkou Lucií Šafářovou. Znali se z tenisu, který ona dříve hrála. Pak si napsali na Facebooku.

A pak? „Dali jsme si ve Zlíně sraz před kinem, byla to taková romantika. Já šla ze školy a on byl jako princ na bílém koni. Hned jak jsem ho viděla, zatajil se mi dech, a od té doby jsme se vlastně nerozdělili,“ popsala později.

Fotogalerie
48 fotografií