Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Prokletý seriál?! Aleš Jarý je už desátou »obětí« Četnických humoresek!

/
  • Herci z Četnických humoresek, kteří už jsou v hereckém nebi.
    7. července 2015 ● 16:33

    V sobotu zemřel herec a dabér Aleš Jarý (†56). Televizní diváci si ho jistě pamatují z veleúspěšného seriálu Četnické humoresky. Jarý však není jediným z party četníků, kteří už hlídají pořádek v nebeském revíru...

  • 1.

    Antonín Moskalyk (†75)

    Režisér populárního seriálu opustil své četníky 27. ledna 2006. Bylo mu 75 let. Po těžké nemoci zemřel v brněnské nemocnici. Kromě Četnických humoresek ještě natočil mimo jiné film Babička (1971), pohádku Třetí princ (1982) nebo Panoptikum města pražského (1986).

    Antonín Moskalyk
    Autor: Profimedia

  • 2.

    Ladislav Lakomý (†79)

    Ladislav Lakomý byl nejenom velký herec, ale také dabér. Na konto si připsal v roce 1998 Cenu Františka Filipovského za celoživotní mistrovství v dabingu. Svůj hlas propůjčoval třeba francouzskému herci Jeanu Maraisovi nebo Alainu Delonovi. V roce 2011 podlehl rakovině.

    Ladislav Lakomý ke konci života už nemohl hrát.
    Autor: ČTK

  • 3.

    Karel Jánský (†66)

    Propůjčil svůj hlas J.R. Ewingovi v seriálu Dallas. Karel Jánský podlehl dlouhé nemoci jen den po svém kolegovi z Četnických humoresek, Ladislavu Lakomém.

    Karel Jánský
    Autor: Profimedia

  • 4.

    Erik Pardus (†54)

    Představitel Zahálky z Humoresek se přidal ke svým zesnulým kolegům měsíc po nich. Zemřel na rakovinu plic, se kterou se jako těžký kuřák léčil od roku 2010.

    Erik Pardus alias nadstrážmistr Zahálka podlehl dlouhodobé nemoci.
    Autor: Archiv ČT

  • 5.

    Jaroslav Dufek (†77)

    Herec Jaroslav Dufek ztvárnil v Četnických humoreskách roli zemského velitele četnictva. Zemřel na rakovinu v pátek 30. září 2011. Ještě těsně před svou smrtí však hrál v Mahenově divadle. I přes velké bolesti se dokázal tehdy postavit na jeviště.

    Jaroslav Dufek
    Autor: Profimedia

  • 6.

    Ondřej Mikulášek (†60)

    Herec Ondřej Mikulášek zemřel nečekaně ve svém bytě v Brně. „Příčinou smrti bylo patrně srdce,“ potvrdila tehdy hercův skon dramaturgyně Divadla Reduta Ilona Smejkalová. V televizi se proslavil právě rolí strážmistra Františka Řepy v Četnických humoreskách.

    Autor: 

  • 7.

    Věra Galatíková (†69)

    V devětašedesáti letech podlehla herečka Věra Galatíková, členka činohry Národního divadla, pokročilé rakovině plic. „Počítám s tím, že to přijde,“ říkala sama herečka. V Četnických humoreskách hrála maminku doktorky Karličky – Libušky Šafránkové.

    Autor: 

  • 8.

    Jiřina Jelenská (†64)

    V roce 2007 odešla další oblíbená herečka Jiřina Jelenská, která hrála nejenom v Četnických humoreskách roli kuchařky Stely, ale objevila se také například v trilogii Slunce, seno... Podlehla těžké cukrovce, kvůli které jí museli před smrtí amputovat nohu.

    Autor: 

  • 9.

    Miloš Kročil (†72)

    Ve věku 72 let zemřel brněnský herec Miloš Kročil. V Četnických humoreskách sice jenom hostoval, ale i tak si ho diváci v roli majora zapamatovali.

    Autor: 

  • 10.

    Aleš Jarý (†56)

    V sobotu zemřel představitel strážmistra a řidiče Slávy Jirouška. Aleš Jarý podlehl mrtvici. V roce 2008 se už s jednou mozkovou příhodou dokázal vypořádat. Ta poslední však byla o mnoho silnější. Herec se také objevil v seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo Stopy života.

    Aleš Jarý
    Autor: Facebook, archiv Blesku

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 6

zelena.karkulka:  tvl,to je výplod....to si vemte rovnou prokleté filmy s Vlastou Burianem-z těch nežije už nikdo

(07. 07. 2015 22:54)

andorea: A to si představte, že třeba z takového Kristiána už nežije vůbec nikdo!

(07. 07. 2015 20:27)

hidrantt: Jasně a vy v tom blesku už taky nechlastejte,co třeba Chalupáři tam už taky polovina vymřela.A za dvacet let třeba vymřete i vy v redakci a budete prokleti?

(07. 07. 2015 18:11)

tibalt: No já bych do tohoto výčtu herců přidal ještě Libuši Geprtovou a nebo např.herec Jiří Samek se zde objevil.Tito herci již také nejsou mezi námi.

(07. 07. 2015 17:56)

pyskotka.: Většina se jich uchlastala.

(07. 07. 2015 17:09)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy