Těžkou mozkovou příhodu zažil herec a dabér již v roce 2008. Dlouho ho ochromovala v práci a nyní se mrtvice ozvala znovu a silněji. Aleš Jarý zemřel ve věku 56 let.

Aleš Jarý se objevil v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde ztvárnil otce zdravotní sestřičky Mirky Kovaříkové. Spolu s manželkou Drahomírou Kočovou si zahrál i v seriálu Stopy života, pro většinu diváků však již navždy zůstane hlavně Jirouškem z Četnických humoresek.

Divácky oblíbený seriál z dob první republiky se již dříve zdál být tak trochu prokletý. V roce 2011 totiž zemřeli hned čtyři "četníci" - Ladislav Lakomý (†79), den po něm Karel Janský (†66), o měsíc později představitel strážmistra Zahálky Erik Pardus (†54) a nakonec Jaroslav Dufek (†77), který v seriálu ztvárnil zemského velitele četnictva.

S Erikem Pardusem Jarý navíc studoval brněnskou JAMU a 8 let s ním byl v angažmá Městského Divadla v Brně.

Mnoho let se Aleš Jarý též věnoval dabingu, který i režíroval. Hlas propůjčil stovkám postav, mezi nimi i Stockingerovi v seriálu Komisař Rex. Prostřednictvím Aleše Jarého taktéž česky promlouval David Hasselhoff v Pobřežní hlídce.

Fotogalerie
7 fotografií