Hercova manželka Alena s Ladislavem Chudíkem byla do jeho posledního vydechnutí. „Byly jsme s ním s dcerou do poslední chvíle. Seděly jsme u něj, držely ho za ruce a udělaly mu na čele křížek. Stihly jsme to, než zemřel,“ uvedla Chudíková pro Plusky.sk. „I když se na chvíli podařilo zlepšit jeho stav, už neměl sílu bojovat. Sám mi řekl, že už nemůže!“

I když už počítala s tím, že se čas jejího manžela pomalu blíží ke konci, stejně na jeho smrt nebyla připravená. „Člověk s tím musí v tomto věku počítat, ale zaskočí vás to. Odpoledne se mu stav zhoršil a to jsme už předpokládali konec. Snažil se, ale zápal plic je zákeřný,“ vysvětlila Alena.

„Ladislav bojoval, byl bojovník. Měl vypočítaný čas na této zemi tak jako každý a můžu být vděčná, že jsme oslavili 33 let společného života,“ dodala.

Netruchlí však pouze jeho nejbližší, ale i jeho kolegové a obdivovatelé. Zpěvačka Zuzana Smatanová byla mezi těmi, kteří na velkého herce zavzpomínali. „Člověk plný pozitivní energie, lidskosti a moudrosti… Bylo mi ctí poznat ho osobně… Ať odpočívá v pokoji.“ Richard Müller sdílel svůj smutek přes sociální síť. „Odpočívejte v pokoji, mistře Chudíku.“ Pro Blesk se také vyjádřil herec Ladislav Frej. „Vůbec mi není do řeči, dost mě to sebralo. Pro mě bylo setkání před kamerou v seriálu důležité. A úplně mě mrazí z toho, že seriál teď opakují.“

Ladislav Chudík se v nemocnici léčil ze zápalu plic. A bohužel této zákeřné nemoci ve svých jednadevadesáti letech podlehl.

Fotogalerie
3 fotografie