Jak sám herec Ladislav Chudík před časem přiznal, ženy byly objektem jeho zájmu odjakživa. „Už na gymnáziu jsem miloval Lídu Igazovou. Byla o rok mladší než já. O dva roky mladší byla Mária Gaňová, mimochodem matka herečky Zuzany Kocúrikové,“ odtajnil své první lásky legendární primář Sova.

Do třiceti byl ale stále svobodným mládencem, než potkal svou první ženu, modelku Helenu. Jejich manželství sice trvalo dvacet let, ale Chudík si s manželkou užil své. „Vzal jsem si ženu, která začala trpět vážnou duševní chorobou a odmítala se léčit. To, co jsem s ní zažil, bych nepřál nikomu na světě,“ vzpomínal Chudík v dokumentu 13. komnata.

„Manželka navíc začala být stále agresivnější a začala mne obviňovat z toho, že za její nemoc můžu já,“ svěřil se herec. „Nechci ani říkat, čím vším jsem pro ni byl, ani opakovat výrazy, kterými mě častovala. Byl jsem pro ni normální lidský odpad. Měnila se mi před očima. Problémy dosáhly až takového rozměru, že jsem uvažoval o sebevraždě,“ prozradil Chudík. S Helenou se později rozvedl a ona tři roky nato zemřela.

Jeho poslední životní láskou byla druhá manželka, právnička Alena. Jejich manželství trvalo pětadvacet let a vedle ní našel Chudík svůj zasloužený klid. Byla to právě ona, kdo u herce byl naposledy ve chvíli, kdy v bratislavské nemocnici zemřel. Ladislav Chudík byl hospitalizován s těžkým zápalem plic, ze kterého už se nevyléčil.

Fotogalerie
4 fotografie