Ladislav Chudík se dožil úctyhodného věku. V bratislavské nemocnici bojoval se zápalem plic. Dnes krátce před 16. hodinou svůj boj prohrál. „Zemřel za přítomnosti mé a dcery, nebyl sám. Mohly jsme se s ním naposledy rozloučit, zemřel v kruhu rodiny. Velmi krátce usnul asi na tři minuty než vydechl naposledy,“ řekla Blesk.cz Chudíkova manželka Alena.

Slovenského herce Ladislava Chudíka proslavila v Čechách jeho legendární role doktora Sovy ze seriálu Nemocnice na kraji města. Nemocnice se mu bohužel stala později i osudnou.

Před měsícem ho odvezli do bratislavské nemocnice s těžkým zápalem plic. Rodina se obávala toho nejhoršího, Ladislav Chudík dnes vydechl naposledy. Zprávu přinesla televize RTVS.

K těžkému zápalu plic se navíc přidaly i pohybové problémy. Herec už zeslábl natolik, že bez pomoci neudělal ani krok.

„Je úplně oslabený. Nohy ho vůbec neposlouchají, takže většinou leží. Sám chodit nedokáže, musí mít oboustrannou oporu. Na přesuny používáme i invalidní vozík,“ uvedla koncem května Novému Času hercova manželka Alena.

Manželka doufala, že až se uzdraví, přeloží ho na doléčovací oddělení, kde by mohl nohy rozhýbat. Začátkem loňského roku mu navíc hrozilo, že oslepne. Lékaři mu stříkali injekce do oka, kde měl flek, který horšil zrak. Na pravé oko tehdy viděl jen na 20 procent.