Manželka výtvarníka Johana za ním chodila do nemocnice téměř každý den a stále věřila, že se jednou milovaný manžel z kómatu probudí. "Jsem připravená devět let a pak je to stejně šok, ale musím se s tím vyrovnat, nedá se nic dělat," uvedla Saudkova manželka ve VIP zprávách. "Dovršil osmdesátku, tak toho boje měl asi dost. Kája nám odešel doslova ze dne na den," dodala.

Pro dceru Bereniku byla zpráva o smrti otce zdrcující. "Je velmi těžké to přijmout, i když jsem to očekávala, protože je to definitivní. Ze sobeckého důvodu bych chtěla, aby tady zůstal dál. Ale jeho stav už nebyl hodný jeho stylu života," uvedla.

Nic nenasvědčovalo tomu, že by měl přijít konec v nejbližší době. Proto to byl pro okolí takový šok."Kája vypadal fyzicky velmi dobře. Navíc jsem mluvila s jeho lékařkou a ona mi říkala, že má tuhý kořínek. Normální člověk by za půl roku umřel, kdyby si prožil to co on. Vzkázala bych mu, ať na mě čeká, co my víme, co je mezi nebem a zemí," řekla Johana.

Video
Video se připravuje ...

Rytířová o smrti Káji Saudka: Na smrtelné posteli ležel s mým mužem! David Turek, Jan Jedlička

"Táta vypadal do posledního dne jako muž. Já za ním byla, než umřel, rozloučila jsem se s ním, protože jsem cítila, že se blíží konec. Chtěla bych, aby věděl, že ho miluju a děkuju mu za vše, co pro mě udělal," dodala Berenika.

Saudkova manželka také upřesnila, na co vlastně Kája Saudek zemřel. "Zemřel na selhání srdce." 

Pro fotografa Jana Saudka byl odchod jeho bratra velká rána. Jeho manželka Pavlína Hodková (35) se snažila popsat jeho aktuální pocity. „Bere to kupodivu statečně. Je samozřejmě velmi smutný, ale myslím, že to teprve přijde, že to jsou ty první pocity, kdy si to člověk ještě úplně neuvědomuje,“ svěřila se fotografova manželka.

 

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Kája Saudek (+80)! Takhle drsně ho nešetřil jeho bratr Jan krátce před smrtí! Eliška Vinterová, Markéta Reinischová, Tomáš Sovinský

„Jan to bere tak, že je to pro Káju vlastně vysvobození a konečně po 9 letech našel klid,“ dodala Pavlína, která se o smutné zprávě dozvěděla z internetu a dala svému muži okamžitě vědět.

Fotogalerie
3 fotografie