„Když Ivana dostala jako neznámá zdravotní sestřička, ale známá manželka Karla Gotta nabídku moderovat VIP zprávy na Primě, poznala jsem ji jako příjemnou, milou, pracovitou dívku, ale bohužel bez talentu. Pochopitelně, ani neměla kde jej nabrat. Za tu dobu, co se na obrazovkách objevovala, na sobě odvedla velký kus práce, jenže stále za ní byl viditelný stín jejího muže. A zároveň v sobě stále měla obavu, aby lidem nebyla protivná, což ji svazovalo a nedovolilo jí z onoho stínu vystoupit.

Nepomohla jí ani záplava kritických ohlasů na počátku jejího vystupování. Jako by se tím lidé mstili za to, že Karel Gott má manželku. Její bytí na Primě bych nazvala nejtěžší životní rolí Ivany Gottové, protože role manželky a matky určitě nebyla tak náročná jako tato. Asi netušila, když práci brala, že to bude až tak strašné. Ne pro potřebnou píli a pracovitost, ale kvůli okolí, které jí nedalo nic zadarmo. Přesto hrdinně bojovala.

Sledovala jsem její vývoj a myslím, že postupovala kupředu. Někdy bylo její vystupování umělé, jindy živější, ale pokroky dělala. Pak se ale podle mého soudu stala chyba, a sice že ji televize dala do dvojice s hochy s hereckým vzděláním. Takoví lidé mají jiné myšlenkové pochody a školení a to k sobě nemohlo ladit. Moderovat ve dvojici je navíc mnohem těžší, ti dva na sebe musejí reagovat, slyšet se… Ivana se jim nedokázala přizpůsobit, dostat do svého projevu hravost, byla ztuhlá a odtažitá, nenavazovala na ně.

Její vrchol byl mimo Primu, když pro Supraphon natočila CD Andělských pohádek se svými holčičkami. Má můj velký obdiv, že se do moderování vrhla naplno, a kdyby pracovala dál, jistě by se někam dostala. V zásadě je to škoda…“

Fotogalerie
4 fotografie