Luxusní auta, sexy hostesky, pružné tanečnice, milionáři a celebrity. To bylo hlavním programem letošní Diamond Race. Před brněnskou Olympií se sešli návštěvníci, aby podpořili závodníky, kteří se vydali na cca 750 km dlouhou cestu až do Budapešti. A rozhodně se bylo na co koukat.

Ještě větší rozruch než polonahé sexy hostesky udělala luxusní auta, která stála zaparkovaná v blízkosti startovní čáry. K dispozici byly vozy Ferrari F430 (2,5 mil. Kč), Nissan GT-R (2 mil. Kč) nebo Lamborghini Gallardo (2,5 mil. Kč). Na ně se mohli návštěvníci podívat zblízka. A to jen díky mladičkému Tomáši Zapletalovi (22), který uvolnil automobily k dispozici. Nejdražším vozem ale bylo oranžové Lamborghini s pražskou poznávací značkou se samými trojkami – majitele přišlo na 11 milionů korun.

Bouráky se v odpoledních hodinách vyřítily po dálnici D2 na Slovensko. Spěchali, aby si užívali slovenské pohostinnosti ve Vysokých Tatrách. Tam je totiž čekala luxusní party s rapperem Kalim, který závodníky přivítá a společně zapaří. Samozřejmě v mezích, aby mohli hned ráno zase nasednout do svých fár a pokračovat v cestě. 

Akci moderoval Leoš Mareš. Nešlo také jenom o luxus a peníze. Organizátoři také mysleli na dobrou věc. Mareš, společně s nimi, předal šek národní florbalové reprezentaci vozíčkářů – účastníci pro ně vybrali přes 170 000 korun. Z celebrit se na akci objevila také Agáta Prachařová nebo DJ Uwa se svým vlastním vozem.

Kolik ale česká smetánka, která se chtěla účastnit, musela investovat? Letošní posádky potřebovaly 59 800 korun – v tom mají all inclusive za dvě osoby. Po cestě je budou doprovázet párty, koncerty a módní přehlídky.

Další noc stráví v Košicích. Akci ukončí sobotní noční párty v Budapešti, kde pořadatelé závod vyhodnotí. "Na průběh dohlédneme, ale problémy neočekáváme. I minulé ročníky byly klidné," uvedla policistka Petra Vedrová.

Fotogalerie
25 fotografií