Když postihne nemoc dítě, je to tragédie. Rodičům se najednou zhroutí svět a jsou nuceni se vzchopit a jít dál i přes nepřízeň osudu. Rodiče, kteří boj se zákeřnou leukémií nevzdali, bojovali společně se svým dítětem a zvítězili, se sešli na galavečeru Nadačního fondu Kapky naděje.

Díky této akci se jim naskytla neopakovatelná příležitost. Mohli se setkat s dárcem, který jejich dítěti zachránil život. Jednou z rodin byli Kratochvílovi se synkem Jakubem. Ti už dva roky od transplantace kostní dřeně žijí více méně normální život. A také si ho více váží.

Na pódiu divadla se v přímém přenosu setkali s mladou ženou, dárkyní. "Byl to nepopsatelný pocit, když jsem se dozvěděla, že bychom se mohli setkat. Při možnosti darovat kostní dřeň jsem nepřemýšlela ani minutu," uvedla německy mluvící žena a zdravila se s malým chlapcem.

A takových příběhů, díky Kapce naděje, může být stále víc a víc. Pomoc nemocným dětem je velice důležitá. To si evidentně uvědomila i veřejnost, protože na konto Nadace za celý večer přistálo 8,5 milionu korun, které budou pomáhat dalším dětem, které to potřebují.

Fotogalerie
16 fotografií