Původně se Jakubovi nápad se zpíváním moc nezamlouval. Nakonec si ale uvědomil, že je to pro nemocné děti. A těm by se přece mělo pomáhat. Jeho maminka Vendula Svobodová, která stojí v čele Nadačního fondu Kapka naděje, se přiznala, že je trochu nervózní. „Vůbec si netroufám říct, kolik se vybere. Ale jsem strašně nervózní. I když to na mně možná nejde vidět.“

A má s sebou Vendula nějaké talismany, které jí přináší štěstí? „Talismani jsou všichni, co se na koncertě podílí, sledují ho v televizi nebo posílají příspěvky,“ uvedla. Velkým talismanem jí je určitě i její syn, který zazpívá píseň svého zesnulého tatínka Karla Svobody.

Hosté koncertu Kapka naděje
Autor: Paparazzi

Na akci dorazila také Šárka Grossová s dcerou Natálkou, která také zazpívá. „Myslím si, že je důležité pomáhat,“ uvedla malá Natálka, které nedávno také zemřel tatínek, Stanislav Gross. Přesto se rozhodla, že podpoří dobrou věc a pomůže ostatním dětem.

Hosté koncertu Kapka naděje
Autor: Paparazzi

Jako další přišla rodina Báry Basikové ve speciálních kostýmech. Jako Návštěvníci.

Hosté koncertu Kapka naděje
Autor: Paparazzi

Michal David vzal s sebou vnukosyna Sebastiana a manželku. Také se rozhodli podpořit nemocné děti a na koncertě Kapky naděje vystoupí.

Hosté koncertu Kapka naděje
Autor: Paparazzi

Dorazila i poraněná Nikol Švantnerová, která s sebou vzala svého přítele fotbalistu Jakuba Horu.

Hosté koncertu Kapka naděje
Autor: Paparazzi

A nesměla samozřejmě chybět moderátorka celého večera Tereza Kostková.

Hosté koncertu Kapka naděje
Autor: Paparazzi

Tereza Kostková provedla večerem diváky v divadle i u televizních obrazovek. Na pódiu přivítala mnoho hudebních hostů. Na začátku vystoupil Václav Noid Bárta a po něm kapela No Name, Tři sestry a večer ukončila skupina Wanastowi Vjecy s písní Lady Karneval.

V průběhu večera vystoupili i slavní rodiče se svými ratolestmi. Michal David vzal pod křídla Jakuba Svobodu, svého vnuka Sebastiana a vnuka Karla Vágnera. Ti zazpívali píseň Létající Čestmír. Bára Basiková s rodinou překvapila speciálními kostýmy jako ze seriálu návštěvníci a publikum se díky nim skvěle bavilo.

Hlavní složkou večera bylo i spojování dárců a příjemců. Na pódiu se sešly rodiny nemocných dětí s dárci, kteří jim zachránili svět. Zachránili jejich dítě. A to díky Kapce naděje.

Vendula Svobodová letos může být pyšná. Konto Nadace Kapka naděje se zvýšilo o 8,5 milionu korun. Tyto peníze budou opět pomáhat malým dětem, které jsou nemocné a mají chuť bojovat a postavit se zlé nemoci.

Fotogalerie
16 fotografií