Jak sama Zdeňka tvrdí, je snad rakovina za ní, ale lékaři se rozhodli pro odstranění žláz z obou prsů, aby se už nikdy nevrátila. „Mám samozřejmě strach, ale už to není ten strach, který byl na začátku, kdy jsem se dívala smrti do očí,“ prozradila Zdeňka své pocity. I když na operaci jde ona, tak je to ona, která musí uklidňovat manžela. „Zdeněk působí jako drsňák, ale má moc citlivou dušičku,“ svěřila Blesku.

„Za poslední dobu jsme si toho prošli hodně a já věřím, že je to to poslední, co nás čeká. Pak už bude vše v pořádku a moje žena bude zdravá,“ řekl Blesku Pohlreich, který stál po celou dobu nemoci manželce po boku a byl jí velkou oporou. „Na začátku mi lékaři říkali, že chemoterapie zabere tak z třiceti procent, a jsem přesvědčena, že o zbytek se postarala alternativní léčba, kterou jsem podstupovala,“ tvrdí manželka televizního kuchaře.

Video
Video se připravuje ...

Manželka Pohlreicha: Ve středu ji čeká amputace prsů! DAVID TUREK, JAROSLAV BOUDA

Ani v takto těžkých chvílích ji ale neopouští humor a i na této těžké situaci se snaží najít něco pozitivního. „Mám od lékařů slíbeno, že poté, co odeberou to, co mají, mi prsa upraví a nově vymodelují pomocí silikonových implantátů. Budu mít nová ňadra, a navíc jako sedmnáctiletá holka,“ dodala se smíchem Zdeňka. „Hlavně ať vše dobře dopadne, to je teď jediné, co se počítá,“ uzavřel její manžel.

Odstranění prsních žláz

Operace se provádí v celkové anestezii a trvá dvě až tři hodiny. Chirurg při ní odstraní prsní žlázu. Do vzniklé kapsy se vkládá silikonový implantát. Řez vede lékař, pokud je to možné, v rýze pod prsy a směrem k bradavce, aby byly jizvy méně nápadné. Pokud je ale prs příliš velký nebo pokleslý, je nutné odstranit i přebývající kůži prsu a ňadra znovu vymodelovat. Pak jsou jizvy rozsáhlejší. Ženám s tenkým podkožím je třeba implantát vložit pod prsní sval. Stehy se odstraňují zhruba za 2 týdny po operaci. Pacientka musí šest týdnů nosit stahující prádlo. K běžné fyzické zátěži se může vrátit po dvou měsících.

Stejný zákrok podstoupila i Angelina Jolie. Kvůli prevenci si nechala odstranit obě prsa. Rozhodla se poté, co lékaři zjistili, že má vysoké riziko onemocnění rakoviny prsů a vaječníků.

Fotogalerie
11 fotografií