Závod Spartan Race patří k jednomu z nejnáročnějších sportovních počinů. Závodníci se musí plazit bahnem, brodit potokem, šplhat po laně nebo překonávat jiné náročné překážky. Petr Poláček sice moc netrénoval, ale díky své kondičce z praktikování bojového umění krav maga mohl vyběhnout s elitní vlnou závodníků.

„Neměl jsem naběháno, toho jsem se bál asi nejvíc. Ale je pravda, že trénuji skoro každý den, takže fyzičku mám. Byl jsem až sám překvapený, jak dobře se mi běželo, a až na pár překážek jsem s tím neměl moc problémy,“ řekl iDNES.cz Poláček. „V krav maga se učíme nevzdávat, takže i když občas přišla krize, prostě jsem se kousl a šel do toho naplno. A taky vlastně angličáky. Za tu dobu, co se věnuji krav maga, jsou angličáky součástí tréninku, ale že bych si je oblíbil, se říct nedá. Na druhou stranu alespoň mě nepřekvapily.“

V tomto závodě musel zpěvák zdolat trať, která měla pět kilometrů. Na podzim si ale brousí zuby na trať patnáctikilometrovou. A tentokrát nenechá nic náhodě a pořádně potrénuje. Hlavně šplh, který mu dělá trochu problémy. „Šplh na laně byl nejnáročnější. Už bylo hezky nasáté vodou a pekelně klouzalo. Ale chyběl kousíček a dal bych to. Bohužel mi to uklouzlo, takže prásk do vody a za trest dalších 30 angličáků,“ popsal Poláček.

Ani s hudbou ale ještě definitivně neskončil. Chystá koncerty s kapelou Fun Luvin‘ Idiots a má v plánu i novou písničku.

Fotogalerie
12 fotografií