Jako zkušený milovník Petr Hapka své dceři Petře radil ohledně mužů. Když pak byla starší, na některé prý dokonce žárlil. A když se Petra zamilovala podle táty do toho nesprávného, dal to dotyčnému dostatečně najevo.

Když mi bylo patnáct, strašně jsem se zamilovala do fotografa Jakuba Ludvíka. Pak jednou na Silvestra jsme si s Jakubem dali pusu a až po letech přiznal, že táta to viděl. Narazil ho pak na zeď a řekl – Jestli mi ošu*áš dceru, tak tě zabiju!“ přiznala Petra Hapková v rozhovoru magazínu MF DNES.

Svého nastávajícího manžela Hapkovi raději představila až ve chvíli, kdy si byla jistá, že se ti dva dobře znají jako kamarádi. Půl roku mu o něm neřekla.

Petra měla se svým tátou velmi blízký vztah už odmalička. „Táta mě nikdy nevychovával. Co jsem chtěla, to jsem dostala. Usínala jsem, až když jsem opravdu nemohla udržet oči, což někdy bylo v jednu, jindy ve tři. Stávalo se, že jsme s tátou za svítání koukali ráno z okna na lidi, jak jdou do práce – místo večerníčku,“ vzpomíná dnes na své dětství Hapkova dcera.

Za Hapkou jezdila z rodné Itálie třikrát ročně a pak spolu trávili veškerý čas. „Když byl v práci v nahrávacím studiu, usínala jsem pod pianem. Mívala jsem období, kdy jsem si oblíbila jednu činnost, takže jsme jedno léto byli každý den v Národním muzeu, další léto na lodičkách a jiné na pouti. A táta se bavil stejně jako já,“ svěřila se Petra, která se skladatelem byla do poslední chvíle jeho života.

Fotogalerie
10 fotografií