Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šestá smrt v okolí Petra Jandy: Kamaráda Roberta mu zavraždili. Kdo další mu předčasně zemřel?

/
  • Záhadná smrt klávesisty Berky. Proč dodnes někteří nevěří, že to byla sebevražda?
    9. června 2015 ● 05:17

    Smrt podnikatele Roberta H. (†64), který byl v sobotu zavražděn, zasáhla především jeho velkého kamaráda Petra Jandu (73). Lídr kapely Olympic smutní čím dál tím víc. Robert je totiž už šestým blízkým člověkem, který zpěvákovi předčasně odešel. Se slzami v očích bude muset jít na další pohřeb. „Je to strašně těžké a je mi hrozně. Kdybych měl čas, dal bych si s hudbou na chvíli pauzu, ale když vidím, co se okolo mě děje, třeba měsíční pauza by mohla být už ta poslední,“ řekl smutně Petr Janda. Ten pohřbil nejen dva členy Olympiku, ale i manželku a syna.

  • 1.

    Miroslav Berka (†42) - 1987

    Jeden ze zakladatelů Olympiku a hráč na klávesové nástroje se oběsil ve sklepě. „Bylo to kvůli penězům. Byl to gambler, jenže my jsme tenkrát tohle slovo ani neznali, nevěděli jsme, že je to nemoc. Kdyby ano, pomohli bychom mu,“ svěřil Janda.

    Záhadná smrt klávesisty Berky. Proč dodnes někteří nevěří, že to byla sebevražda?
    Autor: Archiv Blesku

     

  • 2.

    První manželka Jana (†45) - 1991

    Při běžné prohlídce jí zjistili rakovinu vaječníků. „Nejsmutnější věta, kterou jsem kdy slyšel, byla od ní. To když po Vánocích odjela za maminkou a řekla mi, že chce umřít doma. Takže jsem ji ani umírat neviděl,“ vzpomínal rocker na první neštěstí v rodině.

    Petr Janda se svou první ženou Janou.
    Autor: archiv Petra Jandy

     

  • 3.

    Syn Petr (†35) - 2001

    Dlouhých 11 let bojoval s nádorovým onemocněním na mozku, nakonec rakovině podlehl.  „Věděl jsem, že umře, a myslel jsem si kvůli tomu, že to zvládnu lépe... Když mám trápení, hraju na kytaru, hodně mi to pomáhá, ta kytara zvládne zahrát smutně, trýznivě. Tenhle smutek už ale nezvládla ani ta kytara,“ přiznal zpěvák.

    Marta Jandová se svou matkou Janou a bratrem Petrem.
    Autor: archiv Petra Jandy

     

  • 4.

    Martin Ipser (†45) - 2012

    Zpěvákův dlouholetý kamarád a správce, který se mu staral o jeho sídlo a občas i dětičky, utonul. „On se strašně bál vody a jednou šel okolo rybníka, spadl tam. Chvíli plaval, ale pak už to prostě nezvládl. Dodnes má u rybníka pomníček,“ vyprávěl Petr.

    2350051:full:true:true

     

  • 5.

    Milan Peroutka (†49) - 2013

    Bubeník tragicky zahynul při nešťastném pádu ze schodů, když po koncertě v Karlových Varech už doma v Praze odnášel z dodávky svoji bubenickou soupravu. „Když ho ráno našli, měl blažený výraz. Asi z toho, že zachránil bubny a činely, sebe ale nezachránil,“ konstatoval Janda.

    Na milované bubny zesnulého Milana Peroutky měli políčeno zloději
    Autor: Blesk – Pavel Machan, Roman Souček, archiv Blesku

    Fotogalerie
    6 fotografií

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 12

donpadre:  Je to hrozny ale kazdymu bohuzel nekdo umre ale tady je to takovy zahadny!Jeden frajer se obesi,druhej spadne do rybnika a treti ze schodu a ctvrtyho zastreli!Jestli oni nebyli ozraly ty kluci muzikantsky a toho draka co zastrelili,neprijde mi normalni ze by jen tak k nekomu vtrhli v kuklach a zastrelili ho,buhvi jak pan podnikal a co je kolem toho!

(10. 06. 2015 09:03)

zauber: Teda, Janda jako hudebnik byl nepochybně génius. Bohužel, teď už je to taky jen starý vůl.

(09. 06. 2015 17:37)

koko61: A co Hejduk, na něho už zapomněl? Byl taky součástí jeho týmu jeden čas.

(09. 06. 2015 13:07)

svatadala: no jo, no, umírají kolem něj lidé. Možná je to tím, že už je starej. Možná je to jako u herců, tam také vždy odejde jeden z nejlepších. Nejlepší byla Jirásková - pak na ní nenechali nit suchou, teď je zase v depresích Hlaváčová a za chvíli odejde jako jedna z nejlepších. Máme vůbec taky normální herce, takové ty lidské, se kterými je i sranda a zábava a nebo jen pomatence v depresích. Asi nejsou nejlepší když nezavadí o roli. Janda má holt smůlu, že mu odešli i členové rodiny. Fakt je, že je to machr hudebník a fajn chlap.

(09. 06. 2015 11:31)

kakapo: Kdyby nebyl tak bohatý, tak ještě žije. Využil podmínek, co nastavil Klaus a spol, zprivatizoval podnik, který se budoval desítky let a ve kterém náhodou dělal a pak střelil svůj podíl za stovky milionů. Patří mu dík, že tu firmu aspoň nevytuneloval, jak jiní šíbři, ale stejně něco zapáchá, kdyby tu firmu vybudoval, budiž, takhle prodával to, co vybudovaly generace před ním a on se k tomu dostal kdoví jak, to je špatně. Podezřelé bych hledal v jeho nejbližším okolí, podnikatelském i rodinném.

(09. 06. 2015 10:47)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy