Mariem Mhadhbi je tuniská matematička. Hned po střední škole odjela do Francie na prestižní školu pro budoucí inženýry a inženýrky a pak do Kanady na studium MBA titulu. Poprvé se Karel Janečeksetkal se svou budoucí manželkou v Paříži na konferenci. „Podlomila se mi kolena, stála tam nejkrásnější žena, kterou jsem kdy viděl,“ uvedl v magazínu MF Dnes Janeček.

Pár se vzal zhruba po půl roce vztahu. Ale ne všichni byli ze svatby nadšení. „Tatínek byl proti. Velmi výrazně,“ řekl Janeček. Mariemin otec si totiž pro svou dceru přál jinou budoucnost. Ne život v Česku s někým, koho zná pár měsíců. Chtěl, aby si Mariem vzala muslima z Tunisu a zůstala tam. Naštěstí se pak ale umoudřil a na svatbu přijel. Dokonce se mu v Česku moc líbilo.

Video
Video se připravuje ...

Svatba miliardáře Janečka ve vrtulníku: Chtěl třetí dimenzi a seskok! youtube.com

Kromě tatínka se svatby účastnily i Janečkovy dcery Amálie a Viktorie, které má z předchozího manželství. O svatbě řekl dokonce i jeho dlouholeté přítelkyni Markétě. Ta se s Mariem zná a mají kamarádský vztah. To se ale nedá říct o Janečkově expřítelkyni a modelce Janě Doleželové. „Tak ta se s Mariem nezná,“ upřesnil Janeček.

Co ale říkala Mariem na to, když se jí Janeček přiznal, že vede ještě jeden vážný vztah? „Skoro jsem ho shodila do řeky,“ reagovala. Český miliardář jí na její otázku, jestli někoho má, totiž řekl, že je sice otcem dvou dětí, ale jinak je single. Nedošlo mu, že Mariem zajímají jeho vztahy...

Nakonec se ale ohledně nevěry domluvili. Přistoupili na dohodu, kterou podložili také (jak jinak) i matematickým vzorcem: Pletky za určitých podmínek ano, ale nic víc. Nesmí k nikomu jinému nic cítit. Mariem, která žila polovinu života v Paříži, na tento systém už byla trochu zvyklá. Ve Francii má totiž mimomanželský vztah 70 % mužů a 50 % žen. „Nejsem naivní a nevěřím tomu, že člověk může být celý život věrný,“ přiznala.

Mimo jiné se také dohodli ohledně majetku. Mariem bez problémů podepsala předmanželskou smlouvu. „Nevadí mi to. Dneska je to zcela běžné a udělala bych to vždycky,“ dodala Mariem, která nejdřív vůbec netušila, že je Karel Janeček miliardář. Až když si s ním vyšla do společnosti, kde ho všichni okamžitě začali fotit, došlo jí, že je její muž asi známá osoba...

Fotogalerie
9 fotografií