„Stane se tak v průběhu června, kdy se ve vysílání Studia 6 objeví jako moderátor zpráv,“ přiblížila mluvčí České televize Andrea Plívová pro Mediář.cz. Fojta by měl nastoupit do práce v následujících dnech. V České televizi začínal v roce 2000 ve zpravodajství České televize, pak ale odešel na TV Prima. Tam moderoval odpolední zprávy (předtím i večerní zprávy) se Sandrou Parmovou.

Krásná moderátorka, která také startovala kariéru v České televizi, tedy přijde o partnera a bude ho muset nahradit někdo nový. Snad se jí tedy znova nestane podobné faux pas jako s jejím kolegou Krťou. Ten nedorazil do vysílání ČT a ona s ním, aniž by to tušila, mluvila v přímém přenosu telefonem.

 

„Můj kolega Krťa pracoval jako zvukař a tehdy mi volal, že běží na vysílání, ale že to asi úplně nestíhá. Proto mě chtěl poprosit, ať předám telefon kolegovi, který tam zmáčkne správná tlačítka a všechno nastaví. No, a já pak běžela s tím telefonem pryč a všichni si mysleli, že utíkám z vysílání, přitom já mu běžela předat ten telefon, aby se všechno zachránilo. Netušila jsem, že už jsme ve vysílání, protože nám nefungovalo spojení, které jsem měla v uchu,“ vysvětlila pro Aha! moderátorka.

„Věděla jsem, že si lidé asi mysleli, že jsem říkala – Krťa, vole. Jenže já říkala – Krťa volá. Jsem totiž z Moravy, takže zkracuji. Byla jsem pak z toho špatná,“ přiznala Parmová.

Tentokrát už bude určitě vědět předem, že se její kolega nedostaví a mobil radši nechá v šatně...

Fotogalerie
5 fotografií