Psal se rok 2005, když Vendula Svobodová přivedla císařským řezem na svět syna Jakuba. Narodil se pět let poté, co manželům na leukémii zemřela dcerka Klárka. Byly jí čtyři roky. „Jako by Karlovi z oka vypadl a je strašně podobný Klárce,“ zářila štěstím tenkrát novopečená maminka Vendula.

Všichni si mysleli, že po bolesti, kterou utrpěli ztrátou Klárky, bude rodina konečně opět šťastná. Rodinná pohoda ale netrvala dlouho. Karel Svoboda se zastřelil v lednu 2007 na své zahradě u vily v Jevanech. Vendula s Jakubem se z domu definitivně odstěhovali po 14 měsících.

Vendula se dva roky poté provdala za Patrika Auše a Jakub měl tak nového „tátu“. Manželství ale nevydrželo, po třech letech se rozvedli. Vendula však na muže nezanevřela. Nyní žije s přítelem Josefem Pizingerem a je šťastná, že v Pepovi má Jakub mužský vzor.

Josef proto také nemohl chybět na Jakubově narozeninové oslavě, která se konala na zahradě jejich domu v Říčanech. Na oslavě nechyběl Vendulin přítel nebo nejbližší kamarádky.

Jakub dostal dort s deseti svíčkami, které za dohledu kamarádů ze školy najednou sfoukl. Ten největší dárek dostal od své mamky.

„S Pepou jsme mu dali kolo. Doposud měl jen dětské, tak teď má pořádné kolo,“ prozradila Blesku Svobodová, která si aspoň o víkendu orazila od náročných příprav charitativního koncertu pro Kapku naděje. A právě na této akci poprvé vystoupí i Jakub. Zazpívá ústřední písničku z oblíbeného seriálu Létající Čestmír, kterou napsal jeho otec Karel.

Video
Video se připravuje ...

Vendula Svobodová: Svoboda, Auš, zajíc Pepa - kdo ji zklamal nejvíc? Blesk TV