Legendární představitel doktora Sovy a oblíbený herec Ladislav Chudík onemocněl zápalem plic a kvůli nemoci musel být umístěn do jedné z bratislavských nemocnic pod dohled lékařů. Je tam už dlouhé tři týdny.

Lékaři herci podávají antibiotika infuzemi. Je totiž nutné, aby léčba byla co nejrychlejší a hlavně účinná. Zápal plic je totiž pro pacienty v tak vysokém věku velmi nebezpečný.

Bohužel herec už zeslábl natolik, že bez pomoci neudělá ani krok. "Je úplně oslabený. Nohy ho vůbec neposlouchají, takže většinou leží. Sám chodit nedokáže, musí mít oboustrannou oporu. Na přesuny používáme i invalidní vozík," uvedla Novému Času hercova manželka Alena.

Kromě blízké rodiny herec nepřijímá návštěvy. Podle jeho manželky by měl být v nejbližších dnech přeložen na doléčovací oddělení. „Tam bude mít cvičení, která mu pomohou se rozhýbat. Chodit bez pomoci už asi, bohužel,  nebude, ale doufám, že jeho stav se zlepší aspoň tak, aby dokázal s oporou udělat pár kroků k vozíku,“ doufá Chudíková.

Herec včera oslavil narozeniny a dostal od svých fanoušků a rodiny kytice, dort a od dcery kovanou růži. "Děkujeme všem, kteří si vzpomněli a lékařům a zdravotnímu personálu, kteří se o manžela starají," uvedla Alena Chudíková.

Herec Ladislav Chudík se nejvíc zapsal do myslí televizních diváků díky roli doktora Sovy v seriálu Nemocnice na kraji města. Také často spolupracoval s rozhlasem v letech 1989–1990 byl ministrem kultury Slovenské republiky. Mladší ročníky si ho mohou pamatovat z filmu Kawasakiho růže. Za roli v tomto filmu získal Českého lva pro nejlepšího herce ve vedlejší roli.

Fotogalerie
3 fotografie