Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ochotská o těhotenství: Doktor mi zakázal mít dítě, nemuselo se narodit zdravé

Video se připravuje ...
Michaela Ochotská: Náš syn je pěkný cvalík
VIDEO: Tomislav Cecka
26. května 2015 | 14:06

Moderátorka Míša Ochotská (30) je šťastnou maminkou. V půlce ledna se jí a jejímu partnerovi, tenistovi Lukášovi Rosolovi (29), narodil syn Andreas. I přes všechny komplikace, které ji před těhotenstvím nebo během něj potkaly, porodila zdravé miminko, které jí dělá radost, a Míša si může naplno užívat roli maminky.

Podle Míši Ochotské to byla láska na první pohled. Když se poprvé viděli s tenistou Lukášem Rosolem, něco jí říkalo, že to je to pravé, na co v životě čeká. „Prostě to byl moment, kdy se zastavil čas, jeden pohled, osudové místo a čas. Láska na první pohled. Když naši tenisté vyhráli Davis Cup, já vedla s Lukášem v Televizních novinách v přímém přenosu rozhovor a zůstali jsme už v kontaktu, psali jsme si, volali…“ uvedla moderátorka pro časopis Maminka.

Po dvouapůlletém vztahu se pár rozhodl pro miminko a začali se o něj pokoušet. Objevily se však komplikace. „Dlouho jsem bojovala s nízkou váhou. Ta mi rozhodila veškeré ,ženské fungování‘ a nebylo snadné zase ho nahodit. Zkoušeli jsme i hormonální léčbu a ta sama o sobě není pro tělo vůbec dobrá. Když si přečtete příbalový leták k hormonům, dozvíte se o všech možných nežádoucích účincích a následcích včetně těch nejhorších. Bylo mi řečeno, že by teď rozhodně nebylo vhodné plánovat dítě, protože by nemuselo být zdravé. Je logické, že když není zdravá maminka, nemůže být zdravé ani dítě,“ uvedla Míša.

Naštěstí šla ale do sebe a začala se o sebe více starat. Tento stav byl totiž zaviněn hlavně špatným životním stylem. „Dnešní doba vyžaduje, abychom byly ve všech směrech perfektní jak v práci, tak doma, jenže to nejde. Od rána se nestihnete najíst, takže v devět večer sníte pomalu celý stůl, z čehož vás akorát tak chytnou křeče. Taky jsem nebyla zvyklá tolik létat. Odešla jsem z televize a ještě ten den jsem začala s partnerem cestovat. Přijeli jsme z Ameriky, já jen vyprala, vyžehlila a letěli jsme do Asie,“ zavzpomínala moderátorka. Pak ale její tělo dalo jasně najevo, že takhle to dál nepůjde, a řeklo dost. Po této zkušenosti Ochotská úplně změnila svůj režim a narodil se chlapeček.

Další komplikace se jí ale nevyhnuly ani při porodu. „Chtěla jsem přirozený porod, ale byla jsem smířená s tím, že pokud přijde jakákoli komplikace, dojde na císařský řez. A komplikace přišla. Měla jsem vyhozenou ploténku v bederní oblasti a podle doktora jsem nebyla schopna spolupracovat tak, abych rodila přirozeně. Partner mě přivezl o půlnoci s kontrakcemi do porodnice a lékař se během pár minut rozhodl pro celkové uspání,“ svěřila se Ochotská.

Teď už si ale roli matky vychutnává a těší se, až přijde na řadu další potomek. Zatím má v plánu věnovat se plně výchově a užívat si chvíle, které může trávit se svým synem Andreasem, a podporovat svého manžela v jeho sportovní kariéře.

Autor: venu