Stížnost agentury zastupující Helenu Vondráčkovou soud odmítl jako zjevně neopodstatněnou, zjistila dnes ČTK z usnesení v soudní databázi. Jednatelem agentury je Martin Michal, manžel a manažer Vondráčkové.

Ústavní soud (ÚS) dospěl k závěru, že stížnost prakticky jen opakuje argumenty, s nimiž se už vypořádaly soudy prvního i druhého stupně. Postupovaly při tom v mezích zákona a vlastní právní názory dostatečně odůvodnily. ÚS připomněl, že může korigovat jen nejzávažnější excesy – a žádný takový v kauze nezjistil.

"„Skutečnost, že soudy ve svých rozhodnutích vycházely z právního názoru, s nímž se stěžovatelka neztotožňuje, sama o sobě odůvodněnost ústavní stížnosti nezakládá,“ stojí v usnesení senátu se zpravodajem Vladimírem Sládečkem.

Podle agentury Kubišová neoprávněně ustoupila od ústní dohody o turné a způsobila tím protistraně škodu. Pražské soudy ale dospěly k závěru, že k právoplatnému uzavření písemné ani ústní smlouvy nikdy nedošlo. Nejvyšší soud dovolání agentury v roce 2013 odmítl jako nepřípustné.

Turné Golden Kids se mělo uskutečnit v roce 2008 ke 40. výročí tria, ve kterém kromě Vondráčkové a Kubišové působil ještě Václav Neckář. Umělci se nakonec nedohodli na podmínkách. Podle Kubišové byla příprava chaotická. Nicméně za Kubišovou se postavila řada osobností kulturního a veřejného života.

Fotogalerie
6 fotografií