Momentálně se herec Jiří Mádl nachází v Cannes s režisérem Janem Němcem, který zde natáčí první záběry filmu Vlk z Královských Vinohrad. Tento film bude přepisem režisérovy vzpomínkové knihy Nepodávej ruku číšníkovi. Tam se herec vrací k zážitkům z Cannes v roce 1968.

„Tehdy francouzští revolucionáři, levicoví intelektuálové v čele s jinak znamenitým Jeanem-Lukem Godardem zmařili právě ročník, kdy měli Češi poprvé a naposled v soutěži tři filmy – můj O slavnosti a hostech, Formanovo Hoří, má panenko a Menzelovo Rozmarné léto. Každý měl podle předjednané strategie dostat nějakou cenu – včetně Zlaté palmy; tu nikdy nikdo od nás nevyhrál,“ uvedl režisér pro iDNES.cz. Režisér doufá, že natáčením způsobí co největší skandál.

Po všech povinnostech, které Mádla ještě čekají, si plánuje velký relax v podobě cestování o samotě. Vyčistit hlavu si potřebuje zejména po rozchodu s hereckou kolegyní Evou Josefíkovou.

„Hlavně si konečně splním jeden velkej sen. Pojedu na Island. Sám. A objedu si ho autem. Dlouho už si to slibuju, teď nastal čas. Kamarádka tam takhle už byla, takže mi dá pár rad a tipů, co stojí za návštěvu,“ uvedl Mádl. 

Fotogalerie
4 fotografie